6 redenen waarom bedrijven voor Microsoft Dynamics 365 zouden moeten kiezen

Één van de grootste aanbieders van cloud-gebaseerde software is Microsoft. Daarnaast zijn er nog een aantal andere softwareaanbieders zoals Salesforce. Dynamics 365 van Microsoft en Salesforce bieden een verzameling van CRM-applicaties waardoor bedrijfsprocessen kunnen worden geoptimaliseerd. Echter gaat Dynamics 365 nog een stukje verder. In dit blogartikel geven wij redenen waarin Dynamics 365 zich onderscheidt ten opzichte van de concurrerende softwareaanbieders.

1 Vergaande integratie

Dynamics 365 biedt een hele range aan intelligente bedrijfsapplicaties welke zeer schaalbaar en kostenefficiënt geïntegreerd kunnen worden, afhankelijk van je eigen wensen en behoeften. Het systeem biedt meer dan alleen een CRM oplossing zoals Salesforce alleen aanbiedt. Dynamics 365 kan daarentegen ook nog worden gebruikt voor onder andere Sales, HR, Marketing en ontelbaar meer doeleinden. De producten van Dynamics 365 zorgen, door de real-time uitwisseling van bedrijfsdata, voor betere resultaten zowel per afdeling als voor het bedrijf  als geheel.

2 Ongekende flexibiliteit

Er is een grote marktvraag naar het personaliseren van het CRM systeem. Hier spelen beide bedrijven flexibel op in door de mogelijkheid om werkprocessen te configureren en om de UI aan te passen naar wens. Salesforce biedt een ruimer aanbod van third-party apps (AppExchange) en tools om apps mee te bouwen (Salesforce Platform). Toch is het makkelijker om een gepersonaliseerde ontwikkeling op Dynamics 365 te maken omdat die gemaakt kan worden met JavaScript. Salesforce gebruikt Apex als codetaal wat een veel minder bekende programmatieomgeving is bij ontwikkelaars dan het standaard gebruikte JavaScript.
Daarnaast heerst er een groeiende marktvraag naar een goede beveiliging van bestanden. Dit betekent dat niet zomaar alle data naar de cloud kan migreren maar in sommige gevallen liever on-premise blijven. Dynamics 365 speelt daar flexibel op in door het aanbieden van de toepassingen in zowel on-premise, full cloud of hybrid. Salesforce biedt geen on-premise opslag van data maar kan enkel worden opgeslagen in de cloud.

3 Professionele gebruikersinterface

Zowel Salesforce als Dynamics 365 bieden een zeer gebruiksvriendelijke UI met duidelijke panels en navigatietools. Toch heeft de UI van Dynamics 365 een overzichtelijker design, een handige data visualisatie tool en het werkt intuïtief op de behoeften van de gebruiker. Microsoft biedt daarnaast een consistente gebruikservaring voor zowel desktop, mobiele toestellen en de UI van de Office 365 producten. Salesforce maakt daarentegen gebruik van een complexere UI wat minder samengaat bij het zo efficiënt mogelijk willen optimaliseren van processen.

4 Data-first strategie

Bij alle producten van Microsoft voert het bedrijf een data-first strategie welke belangrijke uitkomsten kunnen bieden op lange termijn. Salesforce heeft geen data-first strategie waardoor het niet mogelijk is om verschillende platformen met elkaar te integreren. Daarentegen kunnen met de tools van Microsoft bedrijfsgegevens real-time worden geanalyseerd waardoor er meteen nieuwe inzichten in bijvoorbeeld operationele efficiëntie, verkoopresultaten en klantcontact kunnen worden gegenereerd.

5 Uitbreiding mogelijk met Power Platform

Dynamics 365 kan worden gekoppeld aan het Power Platform van Microsoft waardoor een CRM-oplossing next level kan worden uitgebreid. Power Platform is de enige die een verzameling tools biedt met weinig codes wat zorgt voor flexibiliteit en een makkelijke onderlinge samenwerking. Dit komt door de verbinding met verschillende Microsoft-cloudservices, bedrijfstoepassingen en connectoren. Met connectoren is het mogelijk om je Dynamics 365 Commerce-site te verbinden met externe services van derden om taken uit te voeren zoals het vastleggen van analyses, logboekregistratie en experimenteren.

6 Budgetvriendelijker

Dynamics 365 is zeer opschaalvriendelijk. Microsoft biedt namelijk een volledig geïntegreerd platform waarbij er kortingen gelden naarmate er meer software wordt toegevoegd. Afhankelijk van de geïmplementeerde use cases is Dynamics 365 waarschijnlijk budgetvriendelijker dan Salesforce voor middelgrote tot grote bedrijven.

 

Concluderend zijn de voordelen van Microsoft Dynamics 365 onovertrefbaar. Daarom gebruiken wij dit systeem om het maximale uit jouw organisatie te halen. Ons team helpt jouw bedrijf bij het zo efficiënt mogelijk inrichten van Dynamics 365, afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

 

Wilt u meer te weten komen over Microsoft Dynamics 365?  Plan dan een meet-up in met één van onze consultants. Mail ons naar info@msquad.nl!

 

 

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Ook interessant om te lezen:

Plan een meetup!

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Plan een meetup!

Cookiemelding

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Solliciteer nu bij de Jong & Laan

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze leaflet!

Offerte aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we sturen je zo spoedig mogelijk een offerte met de specifieke solution waar jouw interesse naar uitgaat.

Power BI pakket aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×
Unlock next
× Je processen digitaliseren?