Meledi horeca groothandel bedient de afzetmarkt op basis van data

‘Alles voor uw keuken’: het is de lijfspreuk van Meledi Horeca Groothandel. Als internationale importeur van food en non-food producten voor de professionele keuken heeft het bedrijf grote ambities voor de toekomst. Om deze ambities en toekomstige groei waar te maken is Msquad ingeschakeld. Samen bouwen we aan een nieuw systeem dat nauwkeurig inzicht geeft in de potentiële afzetmarkt. Hoe we dit doen? Lees het in deze case.

Strategische keuze voor nieuwe locaties

Waar in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland kunnen we het beste nieuwe locaties opstarten? Met dit vraagstuk kwam Jos van Keulen – Chief Financial Officer bij Meledi – bij Msquad. Aan ons de taak om afzetgebieden met een grote dichtheid horecagelegenheden die aansluiten op de doelgroep van Meledi, zichtbaar te maken. We hebben eerst de adresgegevens van alle horecagelegenheden in deze landen op een topografische kaart gevisualiseerd. Vervolgens zijn ze gerangschikt op basis van verschillende doelsegmenten, zodat Meledi strategisch kan sturen op interessante afzetgebieden.

Als team gaan we nu data-gedreven te werk en halen we strategische inzichten uit die data, zodat we de juiste acties kunnen uitvoeren

1530-klantenkaart-website

Slim omgaan met marketing

Ook op het gebied van marketing wordt er gebruik gemaakt van data. Als potentiële afnemers die bijvoorbeeld een productfolder hebben ontvangen géén producten aanschaffen, dan wordt er na verloop van tijd ook géén marketinggeld aan ze gespendeerd. Of ze worden op een andere manier benaderd.

Op de vraag wat er in de toekomst nóg slimmer kan, zegt Jos: “In de toekomst zal onze folder met producten aan de hand van data worden gepersonaliseerd. Afnemers met een hoge interesse voor bepaalde productgroepen krijgen een gepersonaliseerd aanbod dat goed aansluit op hun wensen en behoeften. Allemaal op basis van data, zodat onze marketing de grootste slagkracht heeft.”

Samen met Msquad zorgen we ervoor dat we toekomstbestendig én relevant blijven binnen ons werkveld.

Plan een meetup!

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Plan een meetup!

Cookiemelding

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Solliciteer nu bij de Jong & Laan

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze leaflet!

Offerte aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we sturen je zo spoedig mogelijk een offerte met de specifieke solution waar jouw interesse naar uitgaat.

Power BI pakket aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×
Unlock next
× Je processen digitaliseren?