Microsoft Dynamics 365: Release Wave 1 2024

In deze blog duiken we in de nieuwe updates en features binnen Microsoft Dynamics 365 Sales, Marketing & Power Platform. Van verbeterde verkoopmogelijkheden tot geavanceerde marketingtools en de nieuwste krachtige mogelijkheden van het Power Platform, onze blog houdt je op de hoogte van alles wat je moet weten om het meeste uit deze nieuwe release te halen. Klaar om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over een paar van de verschillende nieuwe features.

Microsoft Dynamics 365 Marketing

Segmentcreatie

In de Release Wave 1 2024 van Microsoft worden klantinteracties naar een hoger niveau getild dankzij de mogelijkheid om geautomatiseerde en gepersonaliseerde segmenten te creëren op basis van AI. Deze innovatie resulteert in een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit. Klanten worden nauwkeuriger begrepen en bediend, waardoor de algehele klantervaring wordt verbeterd en relaties worden versterkt.

Triggers

In het kader van de Release Wave 1 2024 van Microsoft, wordt de stroom van customer journeys bepaald door triggers. Deze triggers representeren verschillende acties van klanten, variërend van het downloaden van een whitepaper tot het indienen van een formulier. Daarnaast kunnen triggers ook cruciale zakelijke gebeurtenissen vertegenwoordigen, zoals het verzenden van een aankoop of het voltooien van een inschrijvingsproces. Door deze triggers nauwlettend te volgen, kunnen bedrijven hun klantinteracties optimaliseren en de relevantie van hun communicatie verbeteren, wat uiteindelijk leidt tot een verbeterde klantbetrokkenheid en -tevredenheid.

Bovenstaand tref je een overzicht van een aantal standaard triggers die weergeven staan onder ‘Realtime reizen’ 

Monitoren

Het monitoren van klantactiviteiten op jouw website vormt een essentieel onderdeel van het beter begrijpen van je klanten. Door te achterhalen welke pagina’s ze bezoeken en welke documenten ze downloaden, krijg je inzicht in hun interesses en behoeften. Met de nieuwe functie kun je klanten actief betrekken door gepersonaliseerde berichten te versturen op basis van hun interacties op de website. Door hen op deze manier te begrijpen en te volgen, kun je je aanpassen aan nieuwe markttrends en nog effectiever communiceren met jouw klanten.

Input vanuit de website aan klantreizen toevoegen 

Maak je gebruik van externe formulieren van derden? Dan is er goed nieuws! Met de nieuwste mogelijkheid kun je nu inzendingen van elk extern formulier op je website vastleggen en automatisch nieuwe leads of contacten creëren in Customer Insights – Journeys. Dit gebeurt zonder het gedoe van duplicatie, waardoor je optimaal kunt profiteren van je externe formulieren en naadloos kunt integreren met je klantinzichten en communicatiestrategieën.

Hierboven zie je het nieuwe uiterlijk van de Account-tab. Aan de linkerkant tref je een overzicht van de records, aan de rechterkant tref je het gedetailleerde overzicht van een record.

Microsoft Dynamics 365 Sales

Verkoopversneller

Met de nieuwe verkoopversneller functionaliteit krijg je de mogelijkheid om taken klaar te zetten binnen een leadprofiel. Deze functie stelt je in staat om efficiënter te werken door taken voor te bereiden en te plannen die nodig zijn voor het benaderen en converteren van leads. Door taken vooraf klaar te zetten, kunnen verkoopteams gestroomlijnder werken en zich concentreren op het benutten van verkoopkansen.

Records en weergaven in 1 overzicht

Met het nieuwe uiterlijk van de record- en detailweergave biedt Microsoft een geïntegreerde en intuïtieve gebruikerservaring voor het beheren van gegevens. Deze vernieuwing combineert de recordweergave en de detailweergave in één overzicht, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk toegang hebben tot alle relevante informatie. Door deze integratie kunnen gebruikers alle details van een record bekijken en bewerken zonder te hoeven schakelen tussen verschillende schermen.

Hierboven zie je het nieuwe uiterlijk van de Account-tab. Aan de linkerkant tref je een overzicht van de records, aan de rechterkant tref je het gedetailleerde overzicht van een record.

Copilot

Dankzij Copilot kunnen verkopers profiteren van gepersonaliseerde aanbevelingen en suggesties op basis van AI-analyse van klantinteracties, verkoopgeschiedenis en markttrends. Dit stelt verkoopteams in staat om sneller inzicht te krijgen in klantbehoeften, kansen te identificeren en relevante acties te ondernemen om deals te sluiten. Van het identificeren van de beste leads tot het bepalen van de juiste vervolgstappen in het verkoopproces, Copilot biedt waardevolle begeleiding op elk moment.

Bovendien maakt de integratie van AI binnen Dynamics 365 Sales het mogelijk om voorspellende analyses uit te voeren, waardoor verkoopteams kunnen anticiperen op toekomstige trends en kansen. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen kan het systeem potentiële verkoopkansen identificeren, de waarschijnlijkheid van succes voorspellen en aanbevelingen doen voor de meest effectieve benaderingsstrategieën.

Microsoft Power Platform

Copilot & Bing

Copilot bouwt voort op de bestaande Bing-ervaring om je een nieuw type zoekopdracht te bieden. Naast het genereren van een lijst met relevante links, consolideert Copilot betrouwbare bronnen op het web om je een enkel, samengevat antwoord te geven. Zoek op een manier die natuurlijk aanvoelt bij hoe je praat, typt en denkt. Copilot neemt je complexe zoekopdrachten en geeft een gedetailleerd antwoord terug. In de Copilot-ervaring kun je natuurlijk chatten en vervolgvragen stellen bij je initiële zoekopdracht om gedetailleerde antwoorden te krijgen. Wanneer je de Copilot-ervaring opent in de zijbalk van Edge, kun je ook zoeken en samenvatten met betrekking tot de specifieke webpagina die je bekijkt zonder van tabbladen te wisselen. Copilot kan worden gebruikt als een creatief instrument. Het kan je helpen bij het schrijven van gedichten, verhalen, of zelfs ideeën delen voor een project.

PDF’s

De nieuwe PDF-functie in Power Apps stelt gebruikers in staat om eenvoudig PDF-documenten te genereren vanuit hun apps. Met aangepaste sjablonen kunnen gebruikers gegevens verzamelen en opmaken in professionele PDF-bestanden die gemakkelijk kunnen worden gedeeld en opgeslagen. Deze toevoeging verbetert de efficiëntie van Power Apps, waardoor gebruikers snel en zonder externe tools professionele documenten kunnen maken, wat leidt tot verbeterde workflows en verhoogde productiviteit.

Power BI Lakehouse & grafieken

Power BI Lakehouse introduceert een revolutionaire benadering van gegevensanalyse door de kracht van data lakes te combineren met de verwerkingssnelheid van datawarehouses. Deze geavanceerde architectuur biedt gebruikers een flexibele en schaalbare oplossing voor het opslaan, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Daarnaast kunnen gebruikers nu met de nieuwe functie voor het overlappen van grafieken verschillende visualisaties op elkaar leggen, waardoor ze diepgaandere inzichten kunnen verkrijgen door complexe gegevenssets visueel te vergelijken en te analyseren.

Externe data

Met de mogelijkheid om nieuwe tabellen samen te stellen vanuit externe programma’s zoals Salesforce, Oracle, SharePoint en SQL servers, biedt Power BI gebruikers een krachtige tool voor gegevensintegratie. Deze functie maakt het mogelijk om gegevens rechtstreeks vanuit deze programma’s te importeren, waardoor gebruikers een breed scala aan bronnen kunnen combineren voor uitgebreide analyses en rapportages binnen Power BI. Door gegevens vanuit deze verschillende programma’s te verzamelen, te bewerken en samen te voegen tot nieuwe tabellen binnen Power BI, kunnen gebruikers een holistisch beeld creëren van hun bedrijfsgegevens. Dit stelt hen in staat om diepgaande inzichten te verkrijgen en beter geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van een uitgebreide analyse van hun gegevenslandschap.

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Lees meer:

De kracht van Dynamics 365 Sales: optimaliseer je salesprocessen

In een tijd waarin de concurrentie steeds sterker wordt en klanten steeds hogere verwachtingen hebben, is het essentieel om je salesprocessen te optimaliseren. Met Dynamics 365 Sales heb je de tools in handen om je salesproces te stroomlijnen, je salesfunnel effectief te beheren en toekomstige verkopen te voorspellen. In deze blogpost laten we je kennismaken met de kracht van Dynamics 365 Sales en hoe het jouw salesprocessen kan verbeteren.

Lees verder »

Ontwikkel een gegevensgestuurde cultuur met Power BI

In de moderne wereld draait alles om data. Maar hoe goed benut jouw organisatie deze waardevolle bron? Met Power BI, een toonaangevend business intelligence-tool, kun je niet alleen data verzamelen, maar ook omzetten in bruikbare inzichten die organisaties kunnen transformeren. Van het identificeren van trends tot het nemen van realtime beslissingen, Power BI geeft je de kracht om te slagen in een competitieve markt.

Lees verder »

De Perfecte Samenwerking: Dynamics 365 en Power BI

Als het gaat om het verbeteren van zakelijke processen en het nemen van geïnformeerde beslissingen, zijn Microsoft Dynamics 365 en Power BI twee krachtige tools die hand in hand gaan. De naadloze integratie tussen deze platforms opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang. Laten we duiken in de details van hoe deze synergie uw bedrijf kan transformeren en optimaliseren voor succes.

Lees verder »

Microsoft Dynamics 365: De sleutel tot efficiëntie in bedrijfsbeheer

Als bedrijfseigenaar of manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen. Een van de krachtigste tools die je daarbij kan helpen, is Microsoft Dynamics 365. Dit uitgebreide platform biedt een scala aan mogelijkheden voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP), waardoor het een essentieel instrument is voor het efficiënt beheren van verschillende aspecten van je bedrijf.

Lees verder »

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?