Microsoft Release Wave 2

Microsoft heeft zojuist haar plannen wat betreft de Microsoft Release Wave 2 vrijgegeven met de nieuwe functies die worden toegevoegd vanaf oktober 2022 tot maart 2023, en dat is heel wat leesvoer! Er zijn veel spannende updates voor alle zakelijke toepassingsproducten van Microsoft. Hierbij een kleine update van wat er komen gaat.

Microsoft Dynamics 365

Marketing

In de Microsoft Release Wave 2 staat gepland dat je vanaf oktober 2022 tot 100 miljoen marketingcontacten kunt bereiken en tot 300 miljoen maandelijkse outbound interacties (e-mails, sms-berichten, push-notificaties) kunt leveren. Dit is tot drie keer zoveel ten opzichte van het wat het hiervoor kon aanbieden.

De update zal zeker ten goede komen aan klanten met veel interacties en klantenpools. De limieten zijn nog steeds quotaspecifiek en afhankelijk van het pakket dat je hebt gekocht.

Het vastleggen van leads is cruciaal voor elk bedrijf en elke marketingcampagne. Om succesvol te zijn, moet je over de juiste tools en mogelijkheden beschikken. Microsoft brengt nieuwe intuïtieve formulieren uit voor het vastleggen van leads, waardoor je de volledige capaciteit krijgt van de moderne ontwerper, sjablonen, show-hide velden, geavanceerde validatie en customer journey verbinding.

Sales

Vanaf oktober (na de Microsoft Release Wave 2) is het de bedoeling dat de Teams chat functionaliteit, die onlangs werd toegevoegd aan de Dynamics 365 wereld, nog beter wordt. Je zult jouw gekoppelde chats kunnen volgen op de tijdlijn van specifieke records, in plaats van ze alleen in het Teams chatgebied te hebben.

Dit geeft gebruikers een eenvoudigere manier om alle activiteit met betrekking tot het specifieke record te volgen binnen één plaats – de tijdlijn.

Na de update kunnen gebruikers:

  • De chat naar de tijdlijn volgen
  • Belangrijke activiteiten van de chat zien
  • Een melding krijgen wanneer de chat wordt bijgewerkt
  • Op de tijdlijn zoeken naar specifieke chatactiviteiten
  • De chat direct vanuit de tijdlijn openen

Microsoft legt steeds meer nadruk op de samenwerking tussen verschillende producten. Vanaf november komt er weer een geweldige functie in public preview. De algemene beschikbaarheid van de update wordt geschat op februari 2023 in de Microsoft Release Wave 2.

Maar het zal het wachten waard zijn! Je zult @mention kunnen gebruiken om Dynamics 365-gegevens in te voegen in chats en e-mails. Precies zoals je het nu al gebruikt om naar mensen te verwijzen. Verkopers zullen @mention kunnen gebruiken om snel te verwijzen naar klant- en prospectgegevens in Outlook en Teams.

Microsoft werkt er ook aan om gebruikers suggesties te geven op basis van het recente werk dat ze in Dynamics 365 hebben gedaan, om snel naar de meest relevante informatie te verwijzen.

Power Platform

Power Apps

De functie “Modern Find” is al enige tijd beschikbaar, maar het was een optionele feature voor admins om te controleren. Het is nu de bedoeling dat vanaf oktober 2022 de functie “Modern Advanced Find” standaard wordt ingeschakeld. Het is dus belangrijk dat uw gebruikers daar klaar voor zijn!

Automatiseren

Controle referenties binnen een oplossing is een zeer belangrijk onderdeel van je hele ALM (Applicatie lifecycle management) proces voor Power Automation flows. Dit proces is nogal moeilijk te onderhouden geweest. Vanaf november 2022 heeft Microsoft gepland om dit proces te verbeteren. Cloud flow creators krijgen meer controle over welke connection references waar en waarom worden toegevoegd/gecreëerd.

Vanaf maart 2023 in de Microsoft Release Wave 2 krijgen makers een nieuwe ervaring bij het kiezen van dynamische waarden tijdens het maken van hun Power Automate flows. De ontwerper voor het kiezen van dynamische waarden wordt verbeterd, zodat u het gegevenstype van alle velden kunt zien. Dit is vooral handig in organisaties die meerdere velden met dezelfde naam hebben, maar met verschillende datatypes.

Beheer en administratie

Admins hoeven niet langer naar de legacy webclient om beveiligingsrollen en -rechten voor gebruikers te controleren. Microsoft voegt een nieuwe moderne security role editor ervaring toe aan het Power Platform admin center. Vanaf oktober 2022 is deze functie in openbare review en is beschikbaar voor testen.

Dit is weer een stukje van de puzzel om volledig over te stappen van het legacy admin center naar het nieuwe moderne!

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Ook interessant om te lezen:

Plan een meetup!

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Plan een meetup!

Cookiemelding

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Solliciteer nu bij de Jong & Laan

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze leaflet!

Offerte aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we sturen je zo spoedig mogelijk een offerte met de specifieke solution waar jouw interesse naar uitgaat.

Power BI pakket aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×
Unlock next
× Je processen digitaliseren?