Onderzoek: Recruiters beschikken vaak niet over de juiste recruitmenttechnologie

De laatste jaren zijn organisaties flink aan het digitaliseren, maar uit onderzoek van Aptitude blijkt dat één groep nogal vergeten wordt, namelijk de recruiters. Het is zelfs zo erg dat één op de drie recruiters overweegt te stoppen, vanwege de hoge werkdruk. Door middel van de juiste technologie zou de werkdruk van recruiters ontzettend verlaagd kunnen worden.

Krappe arbeidsmarkt & hoge werkdruk

In de huidige overspannen arbeidsmarkt is de werkdruk van recruiters flink toegenomen. Er is een tekort aan recruiters en de vacatures blijven zich maar opstapelen. Uit het recente onderzoek van Aptitude en Hired Score (onder ruim 400 recruiters) blijkt zelfs dat maar liefst 30% van de recruiters zich overwerkt voelt, en dat 42% van de recruiters zegt dat zij niet over de middelen beschikken om succesvol te zijn.

Goede technologie en een goede ATS zouden de werkdruk kunnen verlagen & zouden recruiters het plezier in het werk weer terugkrijgen.

Steeds meer organisaties investeren in recruitmenttechnologie

67% van de ondervraagde bedrijven zegt de investering in recruitmenttechnologie te hebben verhoogd. Daarnaast is 73% van de bedrijven nog een keer in staat de investering in 2022 te verhogen. Hoe kan het dan dat de recruiters zich nog steeds overwerkt voelen? De onderzoekers stellen dat de investeringen vrijwel zinloos zijn als zij de recruiters (die er uitsluitend mee moeten werken) er niet bij betrekken. ‘Als bedrijven de ervaring van recruiters willen verbeteren, moeten zij beginnen met het begrijpen en herkennen van de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.’

Het wordt steeds moeilijker om kandidaten te vinden

73% van de ondervraagde recruiters vindt dat het dit jaar moeilijker is geworden om kandidaten te vinden. Het vreemde is dat onder de leidinggevenden maar 39% dacht dat het moeilijker is geworden om een kandidaat te vinden, en onder IT-professionals maar slechts 10%. Dit leidt tot veel onvreugde bij de recruiters, en overwegen om over te stappen naar een nieuwe baan, als zij daar over betere technologie zouden beschikken.

Recruiters willen meebeslissen over technologische beslissingen

Uit het onderzoek blijkt dat recruiters meer inspraak willen hebben op het gebied van technologische beslissingen binnen HR-/recruitmentgebied. Slechts 32% van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat recruiters mee mogen praten over de belangrijkste technologische beslissingen. Bij de meeste bedrijven mogen alleen HR- en IT-managers hierover beslissingen nemen. 78% van deze managers geeft aan tevreden te zijn met de huidige recruitmenttechnologie, maar onder de recruiters zelf geeft slechts 48% aan tevreden te zijn. De ontevredenheid zit zich vooral in de gebrekkige integratie, waardoor recruiters veel onnodig administratief werk moeten uitvoeren.

Hoe kunnen organisaties dit probleem oplossen?

Het investeren in écht goede technologie is in deze tijd een must. Daarnaast is het belangrijk, om werknemers mee te laten denken aan belangrijke technische beslissingen. Een goed ATS is de basis van het recruitmentproces en daarom is het belangrijk om hierin te investeren. Het Msquad ATS heeft de volgende voordelen voor jou als organisatie én voor je werknemers:

  • Recruiters zijn efficiënter & krijgen het werkplezier weer terug
  • De ‘cost-per-hire’ wordt verlaagd
  • Het Msquad ATS biedt verregaande marketing functionaliteiten
  • Beter inzicht in je wervingsproces
  • Één platform gebruiken voor al je wervingsactiviteiten
  • Beschikt over een employer branding module
  • Slimme candidate journeys maken
  • Talentpools beheren
  • Op het juiste moment interacties aangaan met je kandidaat
  • Geheel AVG-compliant werken

Ben jij benieuwd wat Msquad ATS voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan een persoonlijke Msquad ATS demo aan voor jou organisatie!

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Ook interessant om te lezen:

Plan een meetup!

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Plan een meetup!

Cookiemelding

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Solliciteer nu bij de Jong & Laan

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze leaflet!

Offerte aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we sturen je zo spoedig mogelijk een offerte met de specifieke solution waar jouw interesse naar uitgaat.

Power BI pakket aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×
Unlock next
× Je processen digitaliseren?