Waarom is digitaal transformeren belangrijk?

Digitale transformatie is het proces waarbij een organisatie digitaal wordt aangepast naar een nieuwe situatie. Kortom, er wordt technologie in de bedrijfsprocessen geïmplementeerd. Er wordt pas gesproken over een digitale transformatie als alle kernprocessen van een organisatie zijn veranderend. Naast de verandering van de bedrijfsprocessen moet de bedrijfscultuur worden aangepast. Mensen gaan immers meer digitaal werken. De verwachting is dat veel organisaties in de komende jaren in toenemende mate te maken krijgen met digitalisering.

Het inrichten van de data voor relevante inzichten

Door digitalisering zijn organisaties met grote data hoeveelheden gaan werken. Voor veel organisaties is het een uitdaging om relevante inzichten te genereren vanuit deze data. Door deze grote hoeveelheden data slim te gebruiken kun je behoeftes van klanten beter en sneller identificeren. Msquad kan je organisatie daarbij helpen door middel van Power BI. In Power BI helpen wij je met het genereren van heldere dashboards en een snapshot van je belangrijkste stuurinformatie voor sales, finance, HR en ga zo maar door.

Verbetering marktpositie door digitale transformatie

Het is voor organisaties ook belangrijk om mee te gaan met de ontwikkelingen van de markt. Als voorbeeld kun je denken aan Nokia. Zij hebben te weinig geld en energie in digitale transformatie gestoken waardoor Nokia van de markt is afgestoten. Hetzelfde gebeurde met andere grote organisaties zoals bijvoorbeeld Intertoys. Intertoys verloor de strijd door het online domein niet te omarmen waar haar concurrenten dit wel deden. Organisaties worden dus steeds afhankelijker van digitale technologie. Het te laat ontwikkelen van digitale kanalen kan betekenen dat je klant overstapt naar de concurrent. In plaats van af te wachten wat jouw concurrenten doen wat betreft digitalisering kan jij ze voor zijn. Met een helder plan en systemen die in dienst staan van een betere digitale bedrijfsvoering is jouw organisatie beter voorbereidt op de toekomst.

Digitale transformatie werk winstgevendheid in de hand

Oude businessmodellen verdwijnen en er wordt plaats gemaakt voor digitale businessmodellen. Een businessmodel beschrijft hoe een organisatie geld verdient. Een goed businessmodel hebben, is dus een zeer belangrijke taak voor een organisatie. Digitale businessmodellen zijn winstgevend. Veel bedrijven die in digitale transformatie investeren, hebben een goede winstmarge. De organisatie Uber heeft bijvoorbeeld weinig infrastructuur en menselijke arbeid. Toch, kan Uber enorme kasstromen genereren doordat ze een slim businessmodel ontwikkeld hebben dat leunt op het digitale domein.

Creëer een sterke en slimme bedrijfscultuur

Door digitale transformatie toe te passen in de organisatie verbeterd de bedrijfscultuur. Werknemers hoeven door de digitale transformatie niet meer verdwaald te raken in papierwerk. Door goede communicatiekanalen te hebben, wordt de samenwerking tussen verschillende afdelingen verbeterd. De communicatiekanalen zorgen ervoor dat thuiswerken gemakkelijker wordt. Het personeel heeft namelijk door de middelen de kans om optimaal te presteren. Werknemers kunnen tegenwoordig bijvoorbeeld takenlijsten verdelen waardoor precies duidelijk wordt wie er verantwoordelijk is voor welke taak. Een goed systeem dat jouw organisatie hierbij helpt, is Dynamics 365. Met Dynamics 365 wordt de werkstroom versneld. Iedereen in een organisatie kan via Dynamics 365 samenwerken, vanuit bijvoorbeeld de werkstroom met Teams. Met Microsoft Dynamics 365 staat alles op één plek. Door de digitalisering in jouw organisatie prioriteit te geven, zal de werknemerstevredenheid toenemen.

Wil jij ook met jouw bedrijf digitaal transformeren? Msquad helpt je hierbij! Plan vrijblijvend een meetup met één van onze specialisten!

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Ook interessant om te lezen:

Plan een meetup!

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Plan een meetup!

Cookiemelding

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Solliciteer nu bij de Jong & Laan

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang direct onze leaflet!

Offerte aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we sturen je zo spoedig mogelijk een offerte met de specifieke solution waar jouw interesse naar uitgaat.

Power BI pakket aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×
Unlock next
× Je processen digitaliseren?