Opbouw en beheer van talentpools

Je kent het wel: Excel documenten, deelnemerslijsten of overzichten met contactpersonen die je hebt gesproken op beurzen, evenementen of inhouse events. Of die groep benaderde professionals via LinkedIn die nu niet op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wellicht over een tijdje interesse hebben in één van jouw vacatures. Hoe zorg je er voor dat al deze kandidaten goed in beeld blijven én op de hoogte zijn van ontwikkelingen en vacatures bij jouw bedrijf?

Msquad heeft diverse tools ontwikkelt op het gebied van HR en recruitment, om de werving en selectie in de huidige krappe arbeidsmarkt een stuk makkelijker te maken.

Meer kans op succes met kandidaten in een talentpools

Kandidaten uit een talentpool zijn al bekend met jouw organisatie, dat is 1-0 voorsprong op concurrenten. Daarnaast scheelt het veel tijd en daarmee geld wanneer er een nieuwe vacature ontstaat, je hoeft dan namelijk niet direct een zoekactie te doen buiten jouw netwerk maar kunt eerst de talentpool doornemen en benaderen vanuit het systeem.

Evenementenregistratie app

Onze evenementregistratie app maakt het mogelijk om kandidaten die je tijdens een beurs of evenement spreekt meteen op te nemen in je talentpool. De kandidaat kan middels het scannen van een QR code zijn of haar gegevens achterlaten in een portal. De ingevulde gegevens worden centraal beheerd in een veilige database. Per beurs of event is het mogelijk om een nieuwe groep contactpersonen aan te maken. Deze contacten kun je na afloop van het evenement op de hoogte houden van nieuws en ontwikkelingen binnen jouw organisatie door middel van de marketingtools die te integreren zijn met de evenementen registratie app.