Implementatie

In vijf stappen naar succes met Msquad.

 
 
 

De eigen implementatie-methodiek van Msquad

Jouw organisatie innoveert en verbetert constant – dat is ook precies de reden waarom je aan de slag wilt met Microsoft business software. Maar helaas zijn niet alle software-implementaties succesvol.

Er kan bijvoorbeeld weerstand komen vanuit medewerkers die er niet mee wíllen of kúnnen werken. En een gefaalde software-implementatie loopt altijd in de kosten.

Om deze situatie te voorkomen heeft Msquad een eigen methodiek ontwikkeld waarmee jouw Microsoft business software-implementatie wél succesvol wordt.

De Msquad implementatie methodiek

1
Inventarisatie

Jouw organisatie klaarstomen voor de toekomst: dát is wat je wilt. Daarom is het belangrijk dat je dié Microsoft business software kiest en integreert die voor jouw situatie nodig zijn. Er is geen one size fits all. Samen gaan we inventariseren: welke applicaties zijn de juiste?

2
Strategie

Het veranderen van je bedrijfssoftware vraagt veel van je organisatie. Zodra de juiste Microsoft business software is gekozen, stippelen wij daarom een gedegen strategie voor je uit. Wat is er precies nodig om de gekozen applicaties optimaal te implementeren?

3
Implementatie

De tijd voor vernieuwing is aangebroken! Onze derde stap is namelijk dat onze inhouse Microsoft-specialist - jouw vaste Msquad-contactpersoon - de gekozen Microsoft-applicaties implementeert, zodat jouw bedrijfsprocessen next level gaan.

4
Training

De applicaties zijn up and running… Maar daarmee zijn we er nog niet. Er moet nu draagvlak worden gecreëerd voor de nieuwe software én het kennisniveau moet omhoog. Het laatste onderdeel van een succesvolle implementatie is dan ook het trainen van jou en je collega’s.

5
Nazorg

Msquad helpt je van binnenuit verder. Samen digitaal transformeren: dáár gaan wij voor. Dat betekent dat je ook ver na de implementatie nog een beroep op ons kunt doen. Met ons op speed dial is én blijft je organisatie toekomstbestendig.

Een succesvolle implementatie is een hechte samenwerking

Tijdens de implementatie werken we hecht samen met een groep medewerkers uit jouw organisatie: de kerngebruikers. Zíj maken het verschil. 

Want als de mensen in jouw organisatie straks niet wíllen of kúnnen werken met de nieuwe Microsoft business software, is de implementatie bij voorbaat al mislukt. 

Daarom trainen wij de kerngebruikers tijdens de implementatie in het gebruik van de software. Andersom geven zij ons feedback, zodat we een optimale match tussen de software en de processen in jouw organisatie opleveren. 

Na livegang fungeren de kerngebruikers als vraagbaak voor andere medewerkers. En natuurlijk staat jullie eigen Msquad altijd klaar om ze in die taak te ondersteunen.