Malanico

Het klantenportaal van de toekomst
voor Malanico

Een innovatieve stap in klantgerichte dienstverlening

Klanttevredenheid en operationele efficiëntie is essentieel voor elk bedrijf, zo ook voor Malanico. Zij streven ernaar om klanten een geavanceerde en naadloze ervaring te bieden in hun klantenportaal.

Met deze visie voor ogen ontwikkelde het team van Msquad een geavanceerd klantenportaal. Het portaal moest niet alleen voldoen aan de behoeften van Malanico, maar het moest deze overtreffen.

Case details

Verbeteren klant beleving en verminderen belasting klantenservice

Malanico stond voor verschillende uitdagingen, waaronder het verbeteren van de algehele klantbeleving, het verminderen van de belasting op de klantenservice en het stimuleren van groei door middel van efficiëntere bestelprocessen. Het was duidelijk dat een geïntegreerde oplossing nodig was om deze doelstellingen te bereiken. 

De oplossing voor Malanico

In samenwerking met Malanico ontwikkelde Msquad een uitgebreid klantenportaal dat de kern van hun bedrijfsactiviteiten versterkt. Het portaal is ontworpen met diverse functionaliteiten om aan de specifieke behoeften van Malanico te voldoen.

Denk hierbij aan klant specifieke prijslijsten, flexibele bestelmogelijkheden en meertalige ondersteuning. Door een nauwe samenwerking en duidelijke afstemming, konden specifieke functionaliteiten worden ontwikkeld. 

De functionaliteiten

Het klantenportaal biedt een breed scala aan custom ontwikkelde functionaliteiten, waaronder: 

  • Klant specifieke prijslijsten met directe e-mailnotificatie: Klanten kunnen hun persoonlijke prijslijsten raadplegen en worden automatisch op de hoogte gesteld van eventuele prijswijzigingen per e-mail. 
  • Flexibele bestelmogelijkheden: Het portaal biedt zowel dropshipment- als winkelfuncties, zodat klanten op verschillende manieren kunnen bestellen. 
  • Meertalige ondersteuning: Het portaal is beschikbaar in zowel het Frans als het Nederlands, waardoor een breder publiek wordt bereikt en bediend.
  • Overzichtelijke accountfunctionaliteiten: Klanten hebben toegang tot hun orderhistorie, track & trace-informatie en kunnen snel bestellingen opnieuw plaatsen met één druk op de knop. 
  • Persoonlijke favorietenlijst: Klanten kunnen producten toevoegen aan hun favorietenlijst voor een snellere en gepersonaliseerde bestelervaring. 
  • Ondersteuning voor meerdere afleveradressen: Het portaal biedt de mogelijkheid om meerdere afleveradressen op te slaan, elk met hun eigen specifieke leverdatum. 

Technische implementatie voor Malanico

Het klantenportaal werd gebouwd met behulp van Magento 2 voor een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Microsoft Azure werd ingezet voor schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging van de infrastructuur. Microsoft Power Automate werd gebruikt voor geautomatiseerde processen en e-mailcommunicatie.

De Malanico Scanner app werd ontwikkeld voor iOS en Android om moeiteloos producten toe te voegen via EAN-codes. De combinatie van deze drie onderdelen maken het klantenportaal toekomstbestendig en volledig passend voor de organisatie. 

Klantwens en samenwerking

Malanico’s wens voor een betere klantbeleving en efficiëntere processen stond centraal tijdens de samenwerking met Msquad. Door nauw contact en regelmatig overleg werden de doelen van Malanico vertaald naar een succesvolle implementatie.

Resultaten en toekomstige ontwikkelingen

Het klantenportaal heeft Malanico geholpen om hun klanttevredenheid te verhogen, operationele efficiëntie te verbeteren en groei te stimuleren. Msquad blijft zich inzetten voor verdere verbeteringen en innovaties om het klantenportaal nog slimmer en efficiënter te maken. 

Cruciaal onderdeel van de strategie

Het Malanico Klantenportaal vormt een cruciaal onderdeel van Malanico’s strategie voor klantgerichte dienstverlening en efficiënte bedrijfsvoering.

Met geavanceerde functionaliteiten en naadloze integratie heeft het portaal Malanico geholpen om een stap vooruit te zetten in hun streven naar operationele uitmuntendheid en klanttevredenheid. 

Welke doelen streeft jouw bedrijf na?

Ieder bedrijf heeft een andere strategie en een andere focus. Door maatwerk te leveren, beweegt Msquad met je mee. Met onze kennis op het gebied van automatisering en de inzet van Microsoft Dynamics applicaties, vertalen wij doelen naar een concreet plan.

Wat levert het op, hoe ziet de ideale situatie eruit en waarin leveren wij een oplossing op maat voor jouw organisatie? Laten we samen in gesprek gaan.

Credits case

Malanico

Msquad team

Boodschappen bezorgd tot uw deurmat

Plan een meet-up

Plan een meet-up

Hoofdvestiging Oldenzaal

Zwollestraat 1
7575EP

Telefoon:
0541 – 218 100

E-mail:
info@msquad.nl
Vestiging Amsterdam

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Msquad gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door deze website te gebruiken, accepteer je ons cookiebeleid.