De integratie tussen Teams en Dynamics 365

In het hedendaagse bedrijfsscenario werken bedrijfsgroepen vaak samen tussen afdelingen terwijl ze werken aan een marketingcampagne, een verkoopkans nastreven of een klantprobleem oplossen. Dynamics 365 en Microsoft Teams integratie stelt je in staat de werkstroom te versnellen, zodat iedereen in een organisatie Dynamics 365 records kan bekijken en eraan kan werken, vanuit de werkstroom met Teams – zonder extra kosten.

 

Met de Teams-integratie kun je iedereen in de organisatie uitnodigen om klantendossiers te bekijken en eraan samen te werken binnen een Teams-chat of -kanaal. Je kunt ook gesprekken voeren en ontvangen vanuit Dynamics 365 en het werk effectiever doen. Als verkoper kun je details delen over de verkoopkans, de klantgeschiedenis en meer. Als vertegenwoordiger van de klantenservice kun je het dossier van de klant, de stappen voor probleemoplossing en de opvolgingstaken delen.

 

Teams kan worden geïntegreerd met Dynamics 365 Sales, Dynamics 365 Customer Service, Dynamics 365 Field Service, Dynamics 365 Marketing en Dynamics 365 Project Service Automation.

 

Dynamics 365 en Teams integratie is opgebouwd rond de volgende pijlers:

 • Naadloos samenwerken: Nodig iedereen in jouw organisatie uit om Dynamics 365 klantendossiers te bekijken en bij te dragen binnen de flow van een Teams chat of kanaal.
 • Productiviteit versnellen: Verbind gesprekken in de hele organisatie. Ontmoet, chat, bel en werk samen in Dynamics 365.
 • Betrokkenheid vergroten: Breng gerelateerde gesprekken samen met realtime contextuele en voorgestelde chats, en leg het sentiment van klanten vast om op de hoogte te blijven van hun behoeften.
 • Integreer ervaringen: Verhoog de betrokkenheid van het publiek tijdens en na evenementen via meerdere kanalen met boeiende content en aanbevelingen.

Kenmerken van Teams integratie

Microsoft Teams is geïntegreerd in Dynamics 365 en er zijn extra mogelijkheden toegevoegd om Dynamics 365-gegevens in Teams te brengen. Dit helpt je bij het verbinden en samenwerken in de werkstroom met iedereen en overal met Dynamics 365 en Microsoft Teams.

In Dynamics 365:

 • Deelnemen aan Teams chat: Je kunt vanuit Dynamics 365 een Teams chatgesprek aangaan terwijl je aan een record werkt. 
 • Dynamics 365-records koppelen aan Teams-kanalen: Je kunt eenvoudig een Dynamics 365 record koppelen aan een bestaand Teams-kanaal of een nieuw team of kanaal aanmaken. 
 • Embedded Teams bellen: Verhoog de productiviteit van verkopers door Teams-gesprekken rechtstreeks in Dynamics 365 te voeren en te ontvangen. Vermijd de noodzaak om van app te wisselen, krijg gesprekken automatisch opgenomen in de tijdlijn van het betreffende record en sla jouw gespreksnotities direct op waar je ze nodig heeft. 
 • Integreer Dynamics 365 en Teams vergaderingen: Dankzij Microsoft Teams vergaderintegratie kun je in de flow van het werk blijven, of je nu in Dynamics 365 of Teams bent. In Dynamics 365 kun je rechtstreeks vanuit Dynamics 365 Teams-vergaderingen aanmaken en eraan deelnemen. 

In Microsoft Teams

 • Een record of weergave in tabblad weergeven: Je kunt een Dynamics 365-record of een weergave als tabbladen toevoegen in een Teams-kanaal. Je kunt bijvoorbeeld een tabblad toevoegen voor een account met de naam Vierde koffie. Wanneer je het tabblad selecteert, worden de details van het record in het formulier weergegeven. Op dezelfde manier kun je de weergave Mijn openstaande kansen als tabblad toevoegen. Wanneer je het tabblad selecteert, zie je al jouw openstaande kansen. 
 • Bestandsintegratie: Je kunt documenten mede-auteur maken met Microsoft 365 en automatisch synchroniseren met Dynamics 365 records die gekoppeld zijn aan een Teams-kanaal. Bestanden die worden geüpload naar een Teams-kanaal worden gekoppeld aan het Dynamics 365-record. Evenzo zijn bestanden die worden geüpload naar het gekoppelde Dynamics 365-record zichtbaar in het Teams-kanaal. 
 • Persoonlijk dashboard: Je kunt de Dynamics 365 app gebruiken om jouw persoonlijke dashboard in Teams in te stellen en te bekijken. 
 • Werken met Dynamics 365 records in een Teams vergadering: Met Microsoft Teams vergaderintegratie kun je:
  – Dynamics 365 records naadloos bekijken en bijwerken in een Teams vergadering.             – Notities en taken naadloos vastleggen tijdens een Teams vergadering. Jouw notities en taken automatisch synchroniseren met Dynamics 365.

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Lees meer:

Ontwikkel een gegevensgestuurde cultuur met Power BI

In de moderne wereld draait alles om data. Maar hoe goed benut jouw organisatie deze waardevolle bron? Met Power BI, een toonaangevend business intelligence-tool, kun je niet alleen data verzamelen, maar ook omzetten in bruikbare inzichten die organisaties kunnen transformeren. Van het identificeren van trends tot het nemen van realtime beslissingen, Power BI geeft je de kracht om te slagen in een competitieve markt.

Lees verder »

De Perfecte Samenwerking: Dynamics 365 en Power BI

Als het gaat om het verbeteren van zakelijke processen en het nemen van geïnformeerde beslissingen, zijn Microsoft Dynamics 365 en Power BI twee krachtige tools die hand in hand gaan. De naadloze integratie tussen deze platforms opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang. Laten we duiken in de details van hoe deze synergie uw bedrijf kan transformeren en optimaliseren voor succes.

Lees verder »

Microsoft Dynamics 365: De sleutel tot efficiëntie in bedrijfsbeheer

Als bedrijfseigenaar of manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen. Een van de krachtigste tools die je daarbij kan helpen, is Microsoft Dynamics 365. Dit uitgebreide platform biedt een scala aan mogelijkheden voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP), waardoor het een essentieel instrument is voor het efficiënt beheren van verschillende aspecten van je bedrijf.

Lees verder »

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?