De nieuwe dimensie van marketing: Copilot in Dynamics 365

In de wereld van customer experience breekt een nieuw tijdperk aan, waarin kunstmatige intelligentie (AI) de manier waarop bedrijven verbinding maken met hun doelgroepen transformeert. Microsoft staat trots aan de voorhoede van deze verschuiving, gebruikmakend van de Azure OpenAI Service om marketeers te voorzien van ongekende efficiëntie en effectiviteit. Met Copilot in Microsoft Dynamics 365 Marketing en Dynamics 365 Customer Insights kunnen marketeers nu profiteren van geavanceerde AI-gestuurde tools om meer te weten te komen over hun klanten, doelgerichte klantensegmenten te creëren en gepersonaliseerde inhoud te genereren. 

De Kracht van Copilot in Dynamics 365 Customer Insights 

Sneller inzicht in klanten 

In de huidige wereld verwachten klanten hyperpersonalisatie van de merken waarmee ze in contact komen . Dit vereist een diepgaand begrip van de klant, dat vaak is vergrendeld in gegevensplatforms en beheerd wordt door data- en analyseteams. Het verkrijgen van toegang tot deze gegevens en het analyseren ervan met SQL-query’s kan weken in beslag nemen, waardoor marketeers vertraging oplopen bij het leveren van de gepersonaliseerde ervaringen die klanten eisen. 

De baanbrekende Copilot-functie in Dynamics 365 Customer Insights stelt data-analisten en marketeers in staat om rechtstreeks met klantgegevens om te gaan via natuurlijke taal. Hierdoor besparen data-analisten tijd doordat ze de query in hun eigen woorden kunnen typen in plaats van de query in SQL te identificeren. Deze functie democratiseert de toegang tot inzichten, waardoor marketeers vragen kunnen stellen met alledaagse taal en onmiddellijke antwoorden kunnen ontvangen, zonder kennis te hebben van SQL-programmering. 

Met eenvoudige prompts kunnen marketeers klantenvoorkeuren en behoeften in bijna realtime verkennen, begrijpen en voorspellen, waardoor de afhankelijkheid van het data- en analyticsteam wordt verminderd. Copilot stelt marketeers in staat om gerichte klantervaringen en interacties te creëren die worden ondersteund door op data gebaseerde besluitvorming. 

Snel segmentideeën ontvangen 

En dat is nog niet alles. Het richten op het juiste publiek is nu eenvoudiger dan ooit voor marketeers, dankzij de nieuwe Copilot-functie genaamd Query Assist in Dynamics 365 Marketing. Hiermee kunnen marketeers het tijdrovende proces van handmatig opbouwen van klantensegmenten overslaan. Met Query Assist kunnen marketeers gewoon de gewenste doelgroep beschrijven in hun eigen woorden, waarna Query Assist het segment bouwt dat aan hun verzoek voldoet. 

Vroeger moesten marketeers vertrouwen op die ene persoon in het bedrijf die datamodellen en queries begreep om het doelsegment te creëren. Met generatieve AI-targeting kunnen marketeers nu snel van planning naar uitvoering gaan. 

Boeiende inhoud eenvoudig creëren 

Ten slotte delen we graag de lancering van een andere Copilot-functionaliteit in Dynamics 365 Marketing: Content Ideas. Deze maakt gebruik van next-generation AI om marketeers ongeëvenaarde ondersteuning te bieden bij hun inspanningen voor contentcreatie. Content Ideas gebruikt AI om inhoud te genereren, waardoor marketeers tijd kunnen besparen terwijl ze toch boeiende en relevante e-mails kunnen leveren aan hun doelgroep. 

Met de Copilot Content Ideas-functie kunnen marketeers minder tijd besteden aan het schrijven van teksten en meer tijd besteden aan strategische marketinginspanningen. 

Ontdek Meer over Copilot 

De voordelen van het gebruik van Copilot in Dynamics 365 Marketing en Customer Insights zijn duidelijk: minder tijd besteed aan marketingtaken, verbeterde efficiëntie en hoogwaardige inhoud die marketingteams verbindt met hun klanten. En laten we niet vergeten hoe opwindend het is om te werken met geavanceerde technologie die de weg effent voor een nieuw tijdperk van marketing. 

Wil je dieper ingaan op de nieuwste functies voor Dynamics 365 Marketing? Neem contact met ons op.  

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Lees meer:

Ontwikkel een gegevensgestuurde cultuur met Power BI

In de moderne wereld draait alles om data. Maar hoe goed benut jouw organisatie deze waardevolle bron? Met Power BI, een toonaangevend business intelligence-tool, kun je niet alleen data verzamelen, maar ook omzetten in bruikbare inzichten die organisaties kunnen transformeren. Van het identificeren van trends tot het nemen van realtime beslissingen, Power BI geeft je de kracht om te slagen in een competitieve markt.

Lees verder »

De Perfecte Samenwerking: Dynamics 365 en Power BI

Als het gaat om het verbeteren van zakelijke processen en het nemen van geïnformeerde beslissingen, zijn Microsoft Dynamics 365 en Power BI twee krachtige tools die hand in hand gaan. De naadloze integratie tussen deze platforms opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang. Laten we duiken in de details van hoe deze synergie uw bedrijf kan transformeren en optimaliseren voor succes.

Lees verder »

Microsoft Dynamics 365: De sleutel tot efficiëntie in bedrijfsbeheer

Als bedrijfseigenaar of manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen. Een van de krachtigste tools die je daarbij kan helpen, is Microsoft Dynamics 365. Dit uitgebreide platform biedt een scala aan mogelijkheden voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP), waardoor het een essentieel instrument is voor het efficiënt beheren van verschillende aspecten van je bedrijf.

Lees verder »

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?