Waarom jouw organisatie vandaag nog zou moeten kiezen voor Dynamics 365 Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central is hét nieuwste platform van Microsoft en heeft de kracht van zijn voorganger Dynamics NAV naar de cloud gebracht. Business Central focust zich voornamelijk op de MKB en is dan ook uitermate geschikt voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het is een alles-in-één oplossing voor bedrijfsbeheer die de marketing, verkoop, service, operations en financiën met elkaar verbindt.  

1. Flexibiliteit

Met Business Central heb je overal toegang tot jouw ERP-systeem. Business Central is namelijk te benaderen via een internetbrowser. Het is dan ook mogelijk om via elke computer, telefoon of tablet met internettoegang in te loggen zodat je direct bij jouw bedrijfsdata kan. Ideaal wanneer je een dagje vanuit huis werkt of voor de afwisseling je laptop openslaat in je favoriete koffietentje om de hoek.  

2. Rollen en rechten

Business Central kent als een van de weinige ERP-systemen vooringestelde rollen op basis van de meest voorkomende functies/afdelingen binnen bedrijven zoals bedrijfsmanager, verkoop, CRM en financieel. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig rechten toe te kennen aan nieuwe medewerkers. Naast deze standaard rollen is het mogelijk om zelf rollen te creëren of rollen te wijzigen op gebruikersniveau. Met de functionaliteit Personaliseren kan je daarnaast jouw omgeving supersnel en simpel aan passen. Zo kan je zelf kiezen of je bepaalde gegevens wel of niet wilt zien en waar je deze gegevens wilt plaatsen.   

3. Dimensies

Binnen Microsoft Dynamics 365 Business Central kan je gebruik maken van dimensies, deze kan je bijvoorbeeld toekennen aan artikelen. Nu kan je je natuurlijk afvragen waarom je dit zou willen. Door dimensies toe te kennen kan je eenvoudig filteren om snel en gemakkelijk data inzichtelijk te maken. Stel dat jouw bedrijf gevestigd is op meerdere locaties dan wil je bijvoorbeeld de omzet en kosten per locatie inzichtelijk hebben. Dit kan uiteraard door gebruik te maken van verschillende grootboekrekeningen per vestiging. Dimensies bieden een oplossing om een wirwar aan grootboekrekeningen te voorkomen, daarnaast dragen dimensies bij aan meer en betere rapportagemogelijkheden.  

4. Naadloze integraties

Dynamics 365 Business Central praat ontzettend goed met de andere programma’s en applicaties van Microsoft. Excel is tot vandaag de dag niet weg te denken op onze werkvloer. Zodra er iets berekend moet worden wordt als snel Excel opgestart. Eén van de grote voordelen van Business Central is dat jouw medewerkers met één klik gegevens vanuit Business Central kunnen openen en kunnen bewerken in Excel. Wanneer gegevens worden bewerkt in Excel worden de wijzigingen direct opgeslagen in Business Central. Dit bespaart ontzettend veel tijd! Daarnaast is er een koppeling met het Microsoft Platform. Het Microsoft Power Platform is een systeem waarmee Microsoft de gegevens uit Dynamics 365, Office 365 en vele andere informatiebronnen via Power BI, PowerApps en Power Automate combineert tot één grote gekoppelde omgeving. Door deze koppeling kan iedereen binnen jouw bedrijf zijn eigen processen koppelen en automatiseren zonder dat hier een IT beheerder voor benodigd is.  

5. Extensies

Door de vele applicaties die via de Appsource van Microsoft beschikbaar worden gesteld is het mogelijk om jou Business Central omgeving volledig fine te tunen naar de wensen en eisen die door jouw organisatie worden gesteld. Business Central is volledig modulair op te bouwen, je kan het vergelijken met de Google appstore op jouw smartphone. In tegenstelling tot veel andere partijen wordt Business Central niet alleen op de Nederlandse markt aangeboden, maar wordt over de hele wereld gebruikt. Een bijkomend voordeel hiervan is dan ook dat ontzettend veel partners bezig zijn met het ontwikkelen van diverse extensies waardoor er dagelijks nieuwe extensies worden toegevoegd aan de Appsource. Je kan dus continu jouw omgeving door blijven ontwikkelen zodat jouw ERP-systeem ook in de toekomst nog past bij de wensen van jouw organisatie.  

6. Interface

Wist jij dat Microsoft tot de wereldwijde top 3 IT-bedrijven hoort, samen met Google en Amazon? Microsoft blijft continue verder ontwikkelen om zo voorop te blijven lopen en de gebruiker de beste ervaringen te kunnen blijven bieden. Daarnaast is er geen enkel ander softwarebedrijf besteedt zoveel aandacht aan de user interface als Microsoft. Iedereen is tegenwoordig wel bekend met een van de vele Microsoft-applicaties. Al is het alleen al door het gebruik van de mailservice Outlook of een van de Microsoft Office 365 applicaties zoals Excel en Word. Door de vertrouwde interface van Microsoft zijn gebruikers snel thuis in het systeem. Business Central heeft dan ook een gebruiksvriendelijke look & feel waardoor je snel vertrouwd raakt met het nieuwe platform.  

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of plan een meetup met één van onze specialisten!

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Lees meer:

Ontwikkel een gegevensgestuurde cultuur met Power BI

In de moderne wereld draait alles om data. Maar hoe goed benut jouw organisatie deze waardevolle bron? Met Power BI, een toonaangevend business intelligence-tool, kun je niet alleen data verzamelen, maar ook omzetten in bruikbare inzichten die organisaties kunnen transformeren. Van het identificeren van trends tot het nemen van realtime beslissingen, Power BI geeft je de kracht om te slagen in een competitieve markt.

Lees verder »

De Perfecte Samenwerking: Dynamics 365 en Power BI

Als het gaat om het verbeteren van zakelijke processen en het nemen van geïnformeerde beslissingen, zijn Microsoft Dynamics 365 en Power BI twee krachtige tools die hand in hand gaan. De naadloze integratie tussen deze platforms opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang. Laten we duiken in de details van hoe deze synergie uw bedrijf kan transformeren en optimaliseren voor succes.

Lees verder »

Microsoft Dynamics 365: De sleutel tot efficiëntie in bedrijfsbeheer

Als bedrijfseigenaar of manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen. Een van de krachtigste tools die je daarbij kan helpen, is Microsoft Dynamics 365. Dit uitgebreide platform biedt een scala aan mogelijkheden voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP), waardoor het een essentieel instrument is voor het efficiënt beheren van verschillende aspecten van je bedrijf.

Lees verder »

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?