Een wachtwoordloze toekomst is dichterbij dan je denkt

Stel je voor dat je op een dag wakker wordt en ontdekt dat je digitale identiteit is gestolen. Je bankrekening is leeggehaald, je sociale media-accounts zijn overgenomen en je persoonlijke e-mails zijn blootgesteld. Dit is de harde realiteit voor veel mensen die het slachtoffer zijn geworden van cybercriminaliteit. Gelukkig kun je vanaf nu passkeys in gebruik nemen.

Bij Msquad streven we ernaar om dit te voorkomen binnen al onze oplossingen. We zijn altijd op zoek naar de nieuwste en veiligste methoden om onze klanten te beschermen. Onlangs hebben we deelgenomen aan de CollabSummit in Wiesbaden, waar we diepgaande inzichten hebben verkregen in Microsoft’s benadering van beveiliging.

Microsoft’s beveiligingspijlers: een driedelige aanpak

  1. Assume breach (ga uit van inbreuk): Wees altijd voorbereid op een inbreuk.
  2. Verify everything (verifieer alles): Controleer de authenticiteit van elke toegangspoging.
  3. Use the principles of least privilege (minimaliseer privileges): Geef gebruikers alleen de toegang die ze nodig hebben.

Een opmerkelijke verandering die Microsoft doorvoert, is het verwijderen van telefoon- en sms-herstelopties. Dit markeert een verschuiving naar meer veilige herstelmethoden en benadrukt de noodzaak van sterkere passkeys. De aanbevolen methode voor het creëren van een sterke passkey is het gebruik van drie willekeurige, onderling niet gerelateerde woorden, wat de complexiteit voor potentiële indringers verhoogt.

Wat zijn Passkeys?

Passkeys zijn een vorm van authenticatie die traditionele wachtwoorden vervangt. In plaats van een enkel woord of een reeks tekens, bestaat een passkey uit drie willekeurige, onderling niet gerelateerde woorden. Deze methode maakt het moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je account, omdat de combinatie van drie willekeurige woorden veel meer variaties biedt dan een traditioneel wachtwoord.

Hoe beveiligen ze je accounts?

Passkeys bieden een hoger niveau van beveiliging omdat ze moeilijker te raden zijn voor hackers. Bovendien, omdat ze bestaan uit drie woorden, zijn ze gemakkelijker te onthouden voor gebruikers. Dit vermindert de kans dat gebruikers hun passkeys opschrijven, wat een veelvoorkomende beveiligingsfout is.

Zitten er nadelen aan passkeys?

Hoewel passkeys veel voordelen bieden, is er ook een potentieel nadeel. Als een hacker erin slaagt een passkey te stelen, hebben ze toegang tot alle accounts die dezelfde passkey gebruiken. Daarom is het belangrijk om voor elk account een unieke passkey te gebruiken.

Door het gebruik van passkeys kunnen we een stap voor blijven op cybercriminelen en onze digitale identiteiten beter beschermen. Het is een eenvoudige maar krachtige manier om de veiligheid van onze online wereld te verbeteren.

Bescherming moet boven aan de prioriteitenlijst

Bij Msquad zetten wij ons in om onze klanten te voorzien van de nieuwste technologische innovaties en inzichten. We streven ernaar je niet alleen te voorzien van hoogwaardige Microsoft implementaties, maar ook om je te helpen voorbereid en geïnformeerd te blijven.

Ben je benieuwd naar hoe wij jouw organisatie veiliger, efficiënter en overzichtelijker kunnen neerzetten?

Schrijf je in voor de Msquad nieuwsbrief zodat je geen update mist.

Plan een meet-up

Plan een meet-up

Hoofdvestiging Oldenzaal

Zwollestraat 1
7575EP

Telefoon:
0541 – 218 100

E-mail:
info@msquad.nl
Vestiging Amsterdam

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Msquad gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door deze website te gebruiken, accepteer je ons cookiebeleid.