Haal het maximale uit Dynamics 365 en Power Platform: 10 tips en tricks

Dynamics 365 en het Power Platform bieden een scala aan mogelijkheden om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, gegevens te beheren en inzichten te genereren. Maar hoe haal je het maximale uit deze krachtige tools? Hier zijn 10 tips en tricks die jouw bedrijf kunnen helpen om optimaal gebruik te maken van Dynamics 365 en het Power Platform.

1. Maak Gebruik van Geavanceerde Zoekfuncties

Dynamics 365 biedt krachtige zoekmogelijkheden. Gebruik geavanceerde zoekopdrachten om snel de benodigde gegevens te vinden. Je kunt operators zoals “AND,” “OR,” en “NOT” gebruiken om zoekopdrachten te verfijnen en specifieke records te lokaliseren.

 

2. Personaliseer Je Startpagina

Pas je Dynamics 365-startpagina aan om snel toegang te krijgen tot de informatie die voor jou het belangrijkst is. Voeg tegels toe voor veelgebruikte apps, rapporten of dashboards, zodat je met één klik toegang hebt tot belangrijke gegevens.

 

3. Gebruik Power Automate voor Workflowautomatisering

Met Power Automate kun je repetitieve taken automatiseren. Stel workflows in om goedkeuringsprocessen te versnellen, meldingen te verzenden of gegevens tussen apps te synchroniseren zonder handmatige tussenkomst.

 

4. Profiteer van Power BI voor Gegevensvisualisatie

Power BI integreert naadloos met Dynamics 365 en het Power Platform. Maak prachtige dashboards en rapporten om inzichten te delen en besluitvorming te ondersteunen.

 

5. Implementeer Beveiligingsrollen en Beleid

Zorg ervoor dat je de beveiligingsmogelijkheden van Dynamics 365 volledig benut. Wijs beveiligingsrollen toe op basis van de functies van gebruikers en stel beleidsregels in om gegevens te beschermen en de toegang te beheren.

 

6. Gebruik AI Builder voor Geavanceerde Analyse

AI Builder, beschikbaar binnen het Power Platform, biedt mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie en machine learning. Implementeer AI-modellen om voorspellingen te doen, klantgedrag te begrijpen en processen te automatiseren.

 

7. Implementeer Portals voor Klantinteractie

Met Power Apps Portals kun je aangepaste webportalen maken voor klantinteractie. Laat klanten gegevens invoeren, ondersteuningsaanvragen indienen en self-servicefunctionaliteiten gebruiken.

 

8. Houd Je Gegevens Schoon met Data Integratie

Zorg ervoor dat je gegevens up-to-date en nauwkeurig zijn. Gebruik Data Integratie om gegevens te synchroniseren tussen Dynamics 365 en andere systemen, en automatiseer gegevensinvoer waar mogelijk.

 

9. Gebruik Power Virtual Agents voor Klantenservice

Maak geavanceerde chatbots met Power Virtual Agents om klantvragen te beantwoorden en self-serviceondersteuning te bieden. Verbeter de klantenservice en verlaag de werklast van medewerkers.

 

10. Onderhoud en Training

Houd je medewerkers up-to-date met training en opleiding. Dynamics 365 en het Power Platform evolueren voortdurend, dus zorg ervoor dat je team op de hoogte is van de nieuwste functies en mogelijkheden.

Door deze tips en tricks te volgen, kan jouw bedrijf Dynamics 365 en het Power Platform effectief inzetten om operationele efficiëntie te verbeteren, de klanttevredenheid te vergroten en waardevolle inzichten te verkrijgen voor slimmere besluitvorming.

Schrijf je in voor de Msquad nieuwsbrief zodat je geen update mist.

Plan een meet-up

Hoofdvestiging Oldenzaal

Zwollestraat 1
7575EP

Telefoon:
0541 – 218 100

E-mail:
info@msquad.nl
Vestiging Amsterdam

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Plan een meet-up

Msquad gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door deze website te gebruiken, accepteer je ons cookiebeleid.