Ontdek wat datagedreven recruitment kan opleveren voor jouw bedrijf

Het recruitmentproces is de laatste jaren sterk veranderd, maar wat zijn nou de grootste veranderingen waar je als bedrijf of recruiter op moet letten? Het maken van beslissingen op basis van data is één van de belangrijkste veranderingen. Volgens onderzoek van Harver is 75% van alle ‘hires’ een ‘bad hire’. Hoe je met behulp van datagedreven recruitment het percentage good hires kan verhogen lees je in dit artikel!

Wat is datagedreven recruitment?

De naam zegt het al: Data gedreven recruitment is niks anders dan je verzamelde data inzetten bij je recruitmentproces. Voorheen bestond het selectieproces voor het grootste gedeelte uit giswerk. Je wist van tevoren nooit echt zeker of een kandidaat daadwerkelijk de juiste kandidaat is en of hij goed werk zou gaan leveren. Met datagedreven recruitment wordt het hele recruitmentproces gemakkelijker en efficiënter, waardoor je kosten bespaart en eerder de juiste kandidaat vindt. 

Wat zijn de voordelen van datagedreven recruitment?

Er zijn veel verschillende voordelen door gebruik te maken van data in het recruitmentproces. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet, namelijk: Het percentage bad hires verlagen, kostenvermindering en meer diversiteit in je werkomgeving.

Het percentage ‘bad hires’ verlagen: Door datagedreven te werk te gaan verhoog je het aantal good hires. Door middel van data zorg je ervoor dat de kandidaat daadwerkelijk de juiste persoon is voor de vacature, wat zorgt dat je minder bad hires hebt.

Datagedeven recruitment zorgt voor kostenvermindering: Wanneer je binnen het recruitmentproces je minder richt op onnodige informatie en alleen focust op de belangrijke variabelen zorgt dat voor verlaging van de kosten. Een gemiddelde bad hire kost ongeveer net zoveel geld als zijn jaarsalaris. Een groot deel van deze kosten zijn natuurlijk de salariskosten, maar er zijn ook verborgen kosten als:

 • Inwerktijd
 • Wervingskosten (van de bad hire, maar ook van zijn opvolger)
 • Onboardingskosten
 • Verlies van klanten en/of opdrachten
 • Ontevreden collega’s
 • Herstellen van zijn fouten
 • Ontslagkosten
 • Imagoschade

Datagedreven recruitment zorgt voor meer diversiteit binnen je werkomgeving. Uit onderzoek blijkt dat je als recruiter eerder kandidaten aanneemt waarmee je veel overeenkomsten hebt, omdat dit vertrouwd voelt. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mannen eerder een man aannemen en vrouwen eerder een vrouw. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, omdat je niet de kandidaten aan wil nemen die op jou lijken, maar degene die daadwerkelijk de beste kandidaat is voor de desbetreffende functie.

Datagedreven recruitment toepassen met behulp van Dynamics 365 ATS

Ga met jouw gehele recruitmentproces next level met behulp van Dynamics 365 ATS. Met Dynamics 365 ATS coördineert jullie recruitmentteam sollicitatieprocedures, houden jullie (potentiele) kandidaten goed in beeld en zorgen jullie voor persoonlijke trajecten.

In de onderstaande video legt business developer Jens Rorink de talloze mogelijkheden binnen Dynamics 365 ATS uit.

De voordelen van Dynamics 365 ATS

 • Beter inzicht in je wervingsproces
 • Één platform gebruiken voor al je wervingsactiviteiten
 • Al je (potentiële) kandidaten in beeld houden
 • Beschikken over een employer branding module
 • De candidate journey slim inrichten
 • Talentpools beheren
 • Op het juiste moment interacties aan met je kandidaat
 • Geheel AVG-compliant werken

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of plan een meetup met één van onze specialisten!

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Lees meer:

De kracht van Dynamics 365 Sales: optimaliseer je salesprocessen

In een tijd waarin de concurrentie steeds sterker wordt en klanten steeds hogere verwachtingen hebben, is het essentieel om je salesprocessen te optimaliseren. Met Dynamics 365 Sales heb je de tools in handen om je salesproces te stroomlijnen, je salesfunnel effectief te beheren en toekomstige verkopen te voorspellen. In deze blogpost laten we je kennismaken met de kracht van Dynamics 365 Sales en hoe het jouw salesprocessen kan verbeteren.

Lees verder »

Ontwikkel een gegevensgestuurde cultuur met Power BI

In de moderne wereld draait alles om data. Maar hoe goed benut jouw organisatie deze waardevolle bron? Met Power BI, een toonaangevend business intelligence-tool, kun je niet alleen data verzamelen, maar ook omzetten in bruikbare inzichten die organisaties kunnen transformeren. Van het identificeren van trends tot het nemen van realtime beslissingen, Power BI geeft je de kracht om te slagen in een competitieve markt.

Lees verder »

De Perfecte Samenwerking: Dynamics 365 en Power BI

Als het gaat om het verbeteren van zakelijke processen en het nemen van geïnformeerde beslissingen, zijn Microsoft Dynamics 365 en Power BI twee krachtige tools die hand in hand gaan. De naadloze integratie tussen deze platforms opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang. Laten we duiken in de details van hoe deze synergie uw bedrijf kan transformeren en optimaliseren voor succes.

Lees verder »

Microsoft Dynamics 365: De sleutel tot efficiëntie in bedrijfsbeheer

Als bedrijfseigenaar of manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen. Een van de krachtigste tools die je daarbij kan helpen, is Microsoft Dynamics 365. Dit uitgebreide platform biedt een scala aan mogelijkheden voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP), waardoor het een essentieel instrument is voor het efficiënt beheren van verschillende aspecten van je bedrijf.

Lees verder »

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?