Power Virtual Agents: hoe kunnen deze chatbots jouw bedrijf transformeren?

In een tijdperk waarin klanttevredenheid en efficiëntie centraal staan in zakelijke activiteiten, vormt technologie een cruciale rol bij het helpen van organisaties om hun doelstellingen te bereiken. Een van de nieuwste en meest innovatieve toevoegingen aan het Dynamics 365-ecosysteem is de Power Virtual Agent (PVA). In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat
Power Virtual Agents zijn, wat ze kunnen doen, hoe ze integreren in Dynamics 365 en in welke bedrijfssituaties ze uitermate handig kunnen zijn.

Wat is Power Virtual Agent?

Power Virtual Agent is een cloudgebaseerd platform dat is ontwikkeld door Microsoft om chatbots en virtuele agents te bouwen zonder dat je uitgebreide programmeerkennis nodig hebt. Deze chatbots kunnen worden ingezet voor klantenservice, marketing, verkoop en verschillende andere bedrijfsfuncties om de interactie met klanten en gebruikers te automatiseren en te verbeteren. Power Virtual Agent maakt deel uit van het bredere Power Platform van Microsoft en integreert naadloos met Dynamics 365 en andere Microsoft-producten.

Hoe ziet een interactie met Power Virtual Agent er in de praktijk uit?

Power Virtual Agents (PVA) zijn virtuele chatbots die zijn ontworpen om op natuurlijke wijze met gebruikers te communiceren via tekstberichten. Hier is hoe Power Virtual Agents er in real life uitzien en hoe ze werken:

 

Gebruikersinterface

In de meeste gevallen zullen gebruikers Power Virtual Agents tegenkomen via een chatvenster dat is ingebed in een website, een mobiele app of een andere digitale interface. Dit chatvenster lijkt op een normale chatbox, waar gebruikers tekstberichten kunnen invoeren en ontvangen.

Chatbot-avatar (optioneel)

Sommige organisaties kiezen ervoor om hun Power Virtual Agent een visuele representatie te geven in de vorm van een avatar. Dit kan een geanimeerd karakter zijn dat emoties en gebaren kan tonen, maar het is niet vereist.

• Microsoft Power Virtual Agents Dashboard .

Tekstinteractie

Gebruikers communiceren met de Power Virtual Agent door tekstberichten in te voeren. Ze kunnen vragen stellen, informatie aanvragen, problemen melden of taken uitvoeren door eenvoudige commando’s te geven.

Natuurlijke taalverwerking (NLP)

Power Virtual Agents maken gebruik van geavanceerde technologieën voor natuurlijke taalverwerking om de tekstberichten van gebruikers te begrijpen. Ze kunnen verschillende formuleringen van vragen en zinnen interpreteren en context behouden gedurende een gesprek.

Automatische antwoorden

Op basis van de begrepen tekstberichten genereert de Power Virtual Agent automatische antwoorden. Deze antwoorden kunnen bestaan uit tekst, links naar webpagina’s, knoppen voor verdere acties en zelfs multimedia-inhoud zoals afbeeldingen of video’s.

Taken en acties

Power Virtual Agents kunnen worden geprogrammeerd om specifieke taken uit te voeren, zoals het opzoeken van productinformatie, het plannen van afspraken, het beantwoorden van veelgestelde vragen, het verzamelen van gegevens van gebruikers en nog veel meer. Ze kunnen ook integreren met andere systemen en toepassingen om acties uit te voeren, bijvoorbeeld het bijwerken van een klantendatabase.

Geavanceerde functionaliteiten

Sommige Power Virtual Agents kunnen geavanceerde functies hebben, zoals het identificeren van gebruikers op basis van hun accountgegevens, het beheren van gebruikersprofielen, het bieden van gepersonaliseerde aanbevelingen en het doorverwijzen van complexe vragen naar menselijke operators wanneer dat nodig is.

Analyse en rapportage

Organisaties kunnen de prestaties van hun Power Virtual Agents volgen en analyseren, bijvoorbeeld de responstijden, de klanttevredenheidsscores en de meest gestelde vragen. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de chatbot verder te verbeteren.

In welke bedrijfssituaties zijn Power Virtual Agents een handige tool?

Power Virtual Agents kunnen organisaties helpen om op een geheel nieuwe manier te communiceren en te opereren. Hieronder noemen we enkele bedrijfssituaties waarin Power Virtual Agents van onschatbare waarde kunnen zijn.

  • E-commerce en Online Retail: PVA’s helpen klanten in real-time bij het winkelen, geven productaanbevelingen en verbeteren de algehele winkelervaring.
 
  • Financiële Dienstverlening: Klanten krijgen snel antwoord op vragen over bankrekeningen, transacties en leningen, waardoor de klanttevredenheid stijgt.
 
  • Gezondheidszorg en Medische Diensten: PVA’s bieden betrouwbare informatie over gezondheid, medicijnen en plannen zelfs medische afspraken, wat de patiëntenzorg verbetert.
 
  • Reis- en Toerismebranche: Ze automatiseren reisplanning, boekingen en bieden gepersonaliseerde reisadviezen, waardoor de klantenservice wordt geoptimaliseerd.
 
  • Onderwijs en E-Learning: Studenten krijgen hulp bij het vinden van studiemateriaal en het oplossen van academische vragen, wat de leerervaring verbetert.
 
  • Horeca en Toerisme: Hotels en restaurants gebruiken PVA’s voor reserveringen, inchecken en het verstrekken van informatie aan gasten.
 
  • Automatisering van HR-processen: HR-afdelingen automatiseren werving, onboarding en administratie, waardoor HR-professionals zich kunnen richten op strategische taken.
 
  • Vastgoed: PVA’s helpen bij het vinden van geschikte eigendommen en plannen bezichtigingen, waardoor het verkoopproces wordt versneld.

Conclusie

Power Virtual Agent biedt in Dynamics 365 bedrijven de mogelijkheid om klantinteracties te transformeren, de efficiëntie te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren. Met naadloze integratie en veelzijdige toepassingen is het een waardevol instrument in het moderne zakelijke landschap. Als jouw organisatie nog niet heeft geëxperimenteerd met Power Virtual Agents, is dit misschien het juiste moment om de mogelijkheden te verkennen en te profiteren van de voordelen die het te bieden heeft. Meer weten? Neem via onderstaande button contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Schrijf je in voor de Msquad nieuwsbrief zodat je geen update mist.

Plan een meet-up

Hoofdvestiging Oldenzaal

Zwollestraat 1
7575EP

Telefoon:
0541 – 218 100

E-mail:
info@msquad.nl
Vestiging Amsterdam

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Plan een meet-up

Msquad gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door deze website te gebruiken, accepteer je ons cookiebeleid.