Wat is een ATS-systeem?

Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met werving en het werkgeversmerk. Hoe vind en bind je nou de geschikte kandidaten aan jouw organisatie? Té vaak haken sollicitanten af door inefficiënte procedures of lange reactietermijnen. Om dit te voorkomen biedt Msquad ATS uitkomst. Met deze software houd je grip op kandidaten en procedures en maak je jouw organisatie aantrekkelijker voor potentieel talent!

Het ATS: De motor van jouw recruitmentproces!

Wellicht heb je er al eens van gehoord, het ATS systeem. De huidige krappe arbeidsmarkt vraagt om optimalisatie van werving- en selectiemethoden en een efficiënte sollicitatieprocedure. Om grip te krijgen op potentiële kandidaten en actief te gaan werven is een ATS essentieel. Het bied de mogelijkheid om naast sollicitanten te beheren ook te werken aan een sterk werkgeversmerk, en draagt bij aan een positieve Candidate Experience.

Wat is een ATS systeem?

Een Applicant Tracking System (ATS) is software waarmee je het recruitmentproces binnen jouw organisatie optimaal inricht. Het ATS systeem heeft vele functionaliteiten die werving en selectie efficiënter laat verlopen. Vanaf het moment van het ontstaan van een vacature, het indienen van een sollicitatie tot aan het aannemen van jouw nieuwe collega biedt het ATS ondersteuning.

Aangezien steeds meer bedrijven kampen met personeelstekort of moeite ervaren met het vinden van geschikt personeel biedt het ATS uitkomst. Op deze wijze komen alle sollicitanten via één centrale weg binnen, en worden ze opgenomen in de sollicitatieprocedure. Ook wanneer er meerder collega’s verantwoordelijk zijn voor de werving van bepaalde profielen is het efficiënt om dit te centraliseren in een overkoepelend ATS systeem.

Naast centraal beheer van sollicitanten is het ook mogelijk om interessante kandidaten of contactpersonen toe te voegen aan zogeheten talentpools. Op deze manier blijft potentieel talent zichtbaar en door regelmatig contact te onderhouden kan dit uiteindelijk bijdragen aan het aannemen van nieuwe collega’s.

Welke functionaliteiten bevat het Msquad ATS?

· Optimaal ingerichte workflow

· Realtime inzicht in kandidaten en lopende procedures;

· Bouwen en beheren van talentpools;

· Searchen & Sourcen van potentiële kandidaten vergemakkelijken;

· Versterken van het employer brand door de uitgebreide marketingmodule;

· Inzicht in de wervingsresultaten door middel van een overzichtelijk dashboard;

· Te integreren met diverse Microsoft én externe applicaties;

· Uit te breiden met wervingstools en applicaties.

Voordelen ATS

Het grote voordeel van een ATS is dat het veel inzicht geeft in sollicitanten en potentiële kandidaten. Daarnaast is het mogelijk om het recruitmentproces in te richten waarbij taken en herinneringen worden aangemaakt naar betreffende collega’s. Hierdoor verlies je nooit meer een kandidaat uit beeld en houd je grip op alle lopende procedures.

Naast de optimale workflow biedt het Msquad ATS ook mogelijkheden om te werken aan je werkgeversmerk. Zo is het mogelijk om bepaalde doelgroepen, ook wel talentpools genoemd, op de hoogte te houden van ontwikkelingen en vacatures binnen jouw organisatie.

Als laatste is het mogelijk om Msquad ATS te integreren op diverse externe applicaties en biedt Msquad apps ter aanvulling op het ATS om het werven van potentiële kandidaten makkelijker te maken!

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Lees meer:

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?