BOW Systems

BOW Systems transformeert hun netwerk met een geïntegreerd dealerportaal.

BOW Systems levert ruimte-in-ruimte systemen aan projectinrichters (dealers), die ze doorverkopen aan eindklanten. Ze werken nauw samen met een netwerk van dealers, die een cruciale rol spelen in het leveringsproces aan de eindklanten. Het is voor BOW Systems essentieel om zowel de dealers als de eindklanten goed te begrijpen om effectieve marketing- en verkoopstrategieën op te zetten.

Case details

Efficiënte communicatie en naadloze integratie

BOW Systems stond voor verschillende uitdagingen die hun efficiëntie en communicatie met hun dealernetwerk belemmerden. Allereerst kampten ze met een gebrek aan integratie, waarbij ze meerdere systemen gebruikten die niet goed op elkaar waren afgestemd. Dit leidde tot inefficiënties en datasilo’s, waardoor het moeilijk was om een soepele workflow te behouden.

Daarnaast bleek het vorige dealerportaal verouderd te zijn en miste het essentiële functionaliteiten om effectief te communiceren met hun dealers. Het ontbrak aan de mogelijkheid om op een efficiënte manier belangrijke informatie te delen, zoals offertes, facturen, orders en marketingmateriaal.

Om deze uitdagingen aan te pakken, hebben we een uitgebreide oplossing geïmplementeerd met behulp van Microsoft Dynamics CRM en Business Central, samen met een op maat gemaakt dealerportaal.

Geoptimaliseerde financiële en ERP-processen

BOW Systems zette Microsoft Dynamics CRM in voor een effectief beheer van klantrelaties. Met dit systeem konden ze offertes maken en beheren, waarbij de huisstijl van het bedrijf werd gehandhaafd via aanpasbare sjablonen. Daarnaast werd het CRM-systeem geïntegreerd met de website van BOW Systems, waardoor naadloze communicatie mogelijk was. Online formulieren werden geïntegreerd in het systeem, wat de communicatie tussen BOW Systems en haar dealers vergemakkelijkte. Marketingmaterialen zoals brochures konden gemakkelijk worden geopend en verspreid via het CRM-platform.

Om de financiële en ERP-processen te beheren, werd Dynamics Business Central geïmplementeerd. Dit zorgde voor geoptimaliseerde processen en een naadloze overgang van offertes naar orders. Offertes die werden gegenereerd in het CRM-systeem werden moeiteloos overgezet naar orders in Business Central, waardoor het verkoopproces werd gestroomlijnd en de nauwkeurigheid van financiële transacties werd gegarandeerd.

Efficiënt beheer van klantrelaties en verkoopprocessen​

Voor een verbeterde communicatie en samenwerking met het dealernetwerk ontwikkelde BOW Systems een nieuw dealerportaal. Dealers kregen via het CRM-systeem toegang tot dit portaal, waar ze essentiële informatie konden bekijken zoals offertes, facturen, orders en marketingmateriaal. Bovendien bevatte het portaal een productconfigurator, waardoor dealers producten konden aanpassen aan de eisen van hun klanten. Een opvallende functionaliteit was dat dealers zelfs orders konden aanmaken via het portaal, waardoor het bestelproces versneld werd en de efficiëntie verhoogd werd.

Deze verbeterde communicatie faciliteerde een betere samenwerking tussen BOW Systems en haar dealernetwerk, waardoor dealers toegang kregen tot de informatie die ze nodig hadden om hun klanten effectief te bedienen.

De implementatie van Microsoft Dynamics CRM en Business Central leidde tot verbeterde efficiëntie en verminderde fouten binnen BOW Systems. Het nieuwe dealerportaal verbeterde de communicatie en samenwerking met het dealernetwerk, wat resulteerde in een betere klantenservice en verhoogde verkoop. Door alle gegevens te consolideren in het Microsoft-ecosysteem werden datasilo’s geëlimineerd en werd de zichtbaarheid van gegevens binnen de organisatie verbeterd.

Welke doelen streeft jouw bedrijf na?

Ieder bedrijf heeft een andere strategie en een andere focus. Door maatwerk te leveren, beweegt Msquad met je mee. Met onze kennis op het gebied van automatisering en de inzet van Microsoft Dynamics applicaties, vertalen wij doelen naar een concreet plan.

Wat levert het op, hoe ziet de ideale situatie eruit en waarin leveren wij een oplossing op maat voor jouw organisatie? Laten we samen in gesprek gaan.

Credits case

BOW Systems

Plan een meet-up

Plan een meet-up

Hoofdvestiging Oldenzaal

Zwollestraat 1
7575EP

Telefoon:
0541 – 218 100

E-mail:
info@msquad.nl
Vestiging Amsterdam

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Msquad gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door deze website te gebruiken, accepteer je ons cookiebeleid.