Firecom

Minder handmatig werk en meer automatisering door Power apps en Power Automate

Het koppelen van Exact met Bessy zorgt voor een grote efficiëntieslag binnen Firecom

Firecom, nummer één communicatiepartner als het gaat om alarmering, gebruikt de programma’s Exact en Bessy om service te verlenen aan klanten. Ze plannen hiermee servicebeurten in bij de juiste collega, communiceren met de klant en sturen facturen uit. Wij hebben geholpen dit proces verder te automatiseren. Dit betekent minder handwerk, minder kans op fouten én het werkt sneller.

Case details

De oude situatie binnen Firecom

Door Exact en Bessy met elkaar te koppelen, zorgen we voor een meer geautomatiseerd proces. Van de aanvraag van een servicebeurt tot het versturen van de factuur. Hieronder een schets van de huidige en nieuwe situatie. Hierin is goed te zien welke handelingen door een medewerker werden uitgevoerd.

De optimalisatieslag die is gemaakt

Nadat we de complete situatieschets hebben gemaakt samen met Firecom, hebben we gekeken welke oplossing het beste paste bij deze case. Dit was Power apps en Power Automate

Door deze oplossing in te zetten waren we in staat om een koppeling te maken tussen de twee systemen die Firecom gebruikte, namelijk Exact en Bessy. 

De nieuwe situatie werkt als volgt:

Stapsgewijs verder het proces optimaliseren

Ons werk voor Firecom zit er nog niet op! Want nu deze koppeling staat en goed werkt, zijn we bezig met het verder optimaliseren van het proces. Denk hierbij aan e-mailflows en ook het signaleren van naderende servicebeurten. Klanten krijgen dan een mail met een persoonlijke QR-code waarmee zij een afspraak kunnen maken. Door Powerapps wordt deze vervolgens gelinkt aan de juiste klant en wordt het hele proces weer in gang gezet.

Hiermee levert Firecom een proactieve service, zonder dat dit hen extra tijd/energie kost.

Ben je na het lezen van deze case benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Daag ons uit!

Plan een meet-up

Hoofdvestiging Oldenzaal

Zwollestraat 1
7575EP

Telefoon:
0541 – 218 100

E-mail:
info@msquad.nl
Vestiging Amsterdam

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Plan een meet-up

Msquad gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door deze website te gebruiken, accepteer je ons cookiebeleid.