Meledi Horeca Groothandel

Meledi horeca groothandel bedient de afzetmarkt op basis van data

Samen een marktinzichtsysteem creeren dat de groei van het bedrijf bevorderd!

‘Alles voor uw keuken’: het is de lijfspreuk van Meledi Horeca Groothandel. Als internationale importeur van food en non-food producten voor de professionele keuken heeft het bedrijf grote ambities voor de toekomst. Om deze ambities en toekomstige groei waar te maken is Msquad ingeschakeld. Samen bouwen we aan een nieuw systeem dat nauwkeurig inzicht geeft in de potentiële afzetmarkt. Hoe we dit doen? Lees het in deze case.

Case details

Strategische keuze voor nieuwe locaties

Waar in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland kunnen we het beste nieuwe locaties opstarten? Met dit vraagstuk kwam Jos van Keulen – Chief Financial Officer bij Meledi – bij Msquad. Aan ons de taak om afzetgebieden met een grote dichtheid horecagelegenheden die aansluiten op de doelgroep van Meledi, zichtbaar te maken. We hebben eerst de adresgegevens van alle horecagelegenheden in deze landen op een topografische kaart gevisualiseerd. Vervolgens zijn ze gerangschikt op basis van verschillende doelsegmenten, zodat Meledi strategisch kan sturen op interessante afzetgebieden.

Als team gaan we nu data-gedreven te werk en halen we strategische inzichten uit die data, zodat we de juiste acties kunnen uitvoeren

Slim omgaan met marketing

Ook op het gebied van marketing wordt er gebruik gemaakt van data. Als potentiële afnemers die bijvoorbeeld een productfolder hebben ontvangen géén producten aanschaffen, dan wordt er na verloop van tijd ook géén marketinggeld aan ze gespendeerd. Of ze worden op een andere manier benaderd.

Op de vraag wat er in de toekomst nóg slimmer kan, zegt Jos: “In de toekomst zal onze folder met producten aan de hand van data worden gepersonaliseerd. Afnemers met een hoge interesse voor bepaalde productgroepen krijgen een gepersonaliseerd aanbod dat goed aansluit op hun wensen en behoeften. Allemaal op basis van data, zodat onze marketing de grootste slagkracht heeft.”

Samen met Msquad zorgen we ervoor dat we toekomstbestendig én relevant blijven binnen ons werkveld.

Plan een meet-up

Hoofdvestiging Oldenzaal

Zwollestraat 1
7575EP

Telefoon:
0541 – 218 100

E-mail:
info@msquad.nl
Vestiging Amsterdam

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Plan een meet-up

Msquad gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door deze website te gebruiken, accepteer je ons cookiebeleid.