Copilot & Dynamics Sales: Verhoog de efficiëntie van verkoopteams met AI-assistentie

In de snelle wereld van verkoop, waar tijd cruciaal is, kunnen de juiste tools een aanzienlijk verschil maken. Microsoft heeft dit erkend en Dynamics 365 Sales Copilot geïntroduceerd, een innovatieve AI-assistent die is ontworpen om de productiviteit en efficiëntie van verkoopteams te verbeteren. Laten we de mogelijkheden van Copilot verkennen en ontdekken hoe het de manier waarop verkoopprofessionals werken, kan transformeren. 

Een Snelle Introductie 

Copilot is naadloos geïntegreerd in Dynamics 365 Sales en biedt een chatinterface waarmee verkopers hun dagelijkse taken kunnen stroomlijnen. De mogelijkheden reiken verder dan de CRM, aangezien het ook beschikbaar is als add-in voor Outlook en een geïntegreerde app in Teams. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat verkoopteams toegang hebben tot en klantgegevens kunnen bijwerken binnen de applicaties die ze dagelijks gebruiken. 

Generatieve AI-mogelijkheden 

De generatieve AI-mogelijkheden van Copilot zijn bijzonder opmerkelijk. Van het samenvatten van records tot het genereren van e-mailinhoud voegt het intelligentie toe aan verschillende aspecten van het verkoopproces. Dit bespaart niet alleen tijd maar draagt ook bij aan weloverwogen besluitvorming. 

Aan de slag met Copilot 

Voor licentiehouders in Noord-Amerika is Copilot standaard ingeschakeld in alle Sales-apps met lead- en opportunity-entiteiten. Voor licentiehouders in andere regio’s moeten beheerders Copilot handmatig activeren. Zodra geactiveerd, kunnen verkoopteams de mogelijkheden ervan benutten om hun prestaties te verbeteren. 

Copilot-mogelijkheden in Detail 

Record Samenvatting 

De record-samenvattingsfunctie van Copilot geeft een snel overzicht van opportunity- en lead-records. Deze samenvatting wordt gegenereerd uit vooraf gedefinieerde velden, die door beheerders kunnen worden aangepast. Om de effectiviteit te maximaliseren, moeten verkoopteams samenwerken om de top 10 velden te bepalen die het meest relevant zijn voor hun bedrijf. 

Recente Wijzigingen 

Bijblijven met verkooprecords wordt eenvoudiger met de functie voor recente wijzigingen van Copilot. Het vat wijzigingen samen die zijn aangebracht in lead-, opportunity- en accountrecords door informatie uit de auditgeschiedenis van de records te halen. Aanpassingsopties zijn beschikbaar, zodat teams zich kunnen concentreren op de voor hun bedrijf meest cruciale velden. 

Vergaderingsvoorbereiding 

Voorbereiden op vergaderingen wordt een fluitje van een cent met Copilot. Het vat moeiteloos relevante informatie samen uit gekoppelde opportunity- of lead-records en voorziet verkoopprofessionals van inzichten die ze nodig hebben om elke interactie impactvoller te maken. 

E-mailassistentie 

Copilot breidt zijn assistentie uit naar e-mailbeheer. Het helpt bij het opstellen van professioneel ogende e-mails, vat e-mailgesprekken samen voor klantnotities en geeft zelfs herinneringen voor onbeantwoorde e-mails. Deze functie is bijzonder waardevol voor het onderhouden van effectieve communicatie met klanten. 

Nieuwsupdates 

Geïnformeerd blijven is cruciaal in verkoop, en Copilot helpt door het leveren van het laatste nieuws over klantaccounts. Door updates aan te vragen, ontvangen verkoopteams een samengestelde lijst met artikelen die verband houden met het account, waardoor ze zinvolle gesprekken kunnen starten en de dynamiek van de organisaties van hun klanten kunnen begrijpen. 

Conclusie 

Samenvattend is Dynamics 365 Sales Copilot een gamechanger voor verkoopteams. Door AI-assistentie te integreren in dagelijkse workflows, heeft Microsoft een tool geleverd die niet alleen tijd bespaart maar ook de kwaliteit van interacties met klanten verbetert. Naarmate bedrijven blijven streven naar digitale transformatie, worden oplossingen zoals Copilot essentieel om voorop te blijven in het competitieve landschap van moderne verkoop. Omarm de toekomst van verkoopproductiviteit met Dynamics 365 Sales Copilot.

Wil je graag meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Lees meer:

Ontwikkel een gegevensgestuurde cultuur met Power BI

In de moderne wereld draait alles om data. Maar hoe goed benut jouw organisatie deze waardevolle bron? Met Power BI, een toonaangevend business intelligence-tool, kun je niet alleen data verzamelen, maar ook omzetten in bruikbare inzichten die organisaties kunnen transformeren. Van het identificeren van trends tot het nemen van realtime beslissingen, Power BI geeft je de kracht om te slagen in een competitieve markt.

Lees verder »

De Perfecte Samenwerking: Dynamics 365 en Power BI

Als het gaat om het verbeteren van zakelijke processen en het nemen van geïnformeerde beslissingen, zijn Microsoft Dynamics 365 en Power BI twee krachtige tools die hand in hand gaan. De naadloze integratie tussen deze platforms opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang. Laten we duiken in de details van hoe deze synergie uw bedrijf kan transformeren en optimaliseren voor succes.

Lees verder »

Microsoft Dynamics 365: De sleutel tot efficiëntie in bedrijfsbeheer

Als bedrijfseigenaar of manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen. Een van de krachtigste tools die je daarbij kan helpen, is Microsoft Dynamics 365. Dit uitgebreide platform biedt een scala aan mogelijkheden voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP), waardoor het een essentieel instrument is voor het efficiënt beheren van verschillende aspecten van je bedrijf.

Lees verder »

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?