De Toekomst van Beveiliging: AI als Vriend of Vijand?

Het is een feit dat kunstmatige intelligentie (AI), zoals Microsoft’s Copilot steeds geavanceerder wordt, dit maakt het van cruciaal belang dat we ons bewust zijn van de beveiligingsrisico’s. Tijdens de CollabSummit in Wiesbaden kwam naar voren hoe belangrijk het is om generatieve AI te beschermen tegen misbruik.

Generatieve AI Beschermen

Zowel de ‘good’ als de ‘bad guys’ maken gebruik van generatieve AI. Het is essentieel om deze technologieën te beschermen tegen zichzelf. Zo kunnen hackers het bijvoorbeeld gebruiken om zo snel mogelijk bij de meest waardevolle bestanden te komen. Dit is dan ook de reden dat Azure AI Search een content filter biedt die gebruikers kunnen uitschakelen als zij zich kwetsbaar voelen bij content filtering.

Ook gebruiken hackers het om door codes te speuren naar bugs. Dit benadrukt het belang van robuuste beveiligingsondersteuning en werklastbeheer, die regelmatig opnieuw geconfigureerd moeten worden.

Sociale engineering

De grootste veranderingen door trends zijn sociale engineeringaanvallen. Zo kunnen stemmen, nummers, video’s en gezichten worden gesimuleerd, wat het gevaarlijk maakt. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor bedrijven om hun klanten en reputatie te beschermen. Educatie, processen en vertrouwen spelen een cruciale rol in de bescherming tegen deze dreigingen.

AI Dreigingsdetectie

Met de opkomst van AI-dreigingsdetectie kunnen bedrijven nu anticiperen op mogelijke beveiligingsrisico’s. Door je aan te melden voor wachtlijsten voor AI-dreigingsdetectie, kunnen bedrijven op de hoogte blijven van de nieuwste bedreigingen en hun beveiligingsmaatregelen dienovereenkomstig aanpassen.

Het is duidelijk dat de opkomst zowel kansen als uitdagingen biedt, binnen veel verschillende oplossingen. Door voortdurende educatie, procesverbetering en het opbouwen van vertrouwen kunnen we ons wapenen tegen de risico’s in de beveiliging.

Gebruik AI in jouw voordeel

Het is duidelijk dat het een blijvende impact heeft op onze wereld. Maar het is aan ons om te bepalen hoe we deze technologie gebruiken en hoe we ons ertegen beschermen. Ontdek hoe we samen kunnen werken aan een veiligere toekomst.

AI

Schrijf je in voor de Msquad nieuwsbrief zodat je geen update mist.

Plan een meet-up

Plan een meet-up

Hoofdvestiging Oldenzaal

Zwollestraat 1
7575EP

Telefoon:
0541 – 218 100

E-mail:
info@msquad.nl
Vestiging Amsterdam

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Msquad gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door deze website te gebruiken, accepteer je ons cookiebeleid.