Ontmoet Dyon: Onze Lead Developer

Dyon heeft over de jaren heen een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt in de IT-sector. Begonnen als developer en nu als Lead van het development team zijn sporen verdiend. Dit interview biedt een kijkje in zijn professionele groei, drijfveren en methodiek als IT-professional. We bespreken hoe hij omgaat met uitdagingen, de unieke aspecten van de bedrijfscultuur bij Msquad, en zijn strategieën voor toekomstige ontwikkelingen in zijn vakgebied.

Dyon Grob

Lead Developer

Kun je ons vertellen over je achtergrond en hoe je bent begonnen in dit vakgebied?

Mijn interesse in IT is gewekt door mijn vader, die in deze sector werkt. Deze invloed leidde tot mijn keuze voor een studie in applicatieontwikkeling. Na mijn afstuderen ben ik initieel aan de slag gegaan bij het stagebedrijf waar ik werkzaam was, ik kwam echter in contact met Msquad en de casussen en projecten die daar speelden spraken mij als developer meer aan. Na goede oriënterende gesprekken betekende dit het startpunt van mijn verdere groei als developer en IT-professional in het werkveld.

Wat motiveert je het meest in je werk als developer?

Het beste voor de klant bereiken, dat is waar ik het meest gemotiveerd door raak. Ik ben altijd blij als ik software oplossingen kan opleveren die de klant helpen het werk efficiënter uit te voeren. Kortom, een stukje slimheid aanbrengen in hun processen is iets waar ik dagelijks voor uit bed kom. Dit kan soms in de code een beste puzzel zijn, maar deze puzzel leggen en testen tot een goed eindresultaat dat werkt in de praktijk vind ik een van de leukste dingen aan mijn werkdag! Het streven naar de beste oplossing voor elke situatie of scenario houdt mij scherp en gemotiveerd.

Kun je een voorbeeld geven van een project waar je bijzonder trots op bent en waarom?

Één van de projecten waar ik het meest trots op ben, is het Jong & Laan ATS. Het is een complete ATS-oplossing die voor de recruitment doeleinden van deze mooie organisatie gebruikt wordt. We hebben hier een complete hub, in de vorm van Msquad ATS, gerealiseerd om alle activiteiten van sollicitatieprocedures, uitnodigingstrajecten, employer branding, vacatureplaatsing etc. te coördineren. Iets waar ik écht trots op ben. Ik geloof dat als je niet trots bent op je werk, je iets niet goed doet.

Het streven naar de beste oplossing voor elke situatie houdt mij scherp en gemotiveerd!

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen in development vandaag de dag? En hoe ga je hiermee om?

De softwarewereld gaat snel vooruit, en het is cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, inclusief AI-implementaties en internettrends. Mijn aanpak bestaat uit twee methoden: meerdere mogelijke oplossingen naast elkaar zetten en brainstormen met het team. 

Om even een voorbeeld te noemen: een recente uitdaging die ik ben tegengekomen, was tijdens het project bij Singraven. Daar hebben ze een groot systeem met veel connecties tussen processen, deze moeten inzichtelijk gemaakt worden. We hebben dit aangepakt door samen te zitten en de processen en onderdelen uit te schrijven en op te knippen in kleinere onderdelen, zodat we het overzicht goed behouden. Dit helpt je de relaties tussen de verschillende componenten te begrijpen en de impact daarvan op het werkproces in te schatten. 

Hoe blijf je hiervan op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen jouw vakgebied?

Nieuwe ontwikkelingen volg ik via beurzen, internet en evenementen zoals CollabSummit en Copilot. Artificial intelligence is een grote trend waar ik erg naar uitkijk. Het zal onze manier van werken drastisch veranderen en verbeteren.

Welke vaardigheden zijn volgens jou essentieel om succesvol te zijn in jouw functie?

Motivatie, doorzettingsvermogen en het niet bang zijn om fouten te maken zijn cruciaal. Daarnaast is het sociale aspect erg belangrijk, vooral omdat we een hecht team zijn. Je moet ook goed kunnen omgaan met veranderingen, want dat is dagelijks aan de orde in de dynamische wereld waarin we werken. Daarnaast ook altijd streven naar de beste oplossing.

Bij Msquad hebben we een gezellige, maar ook gedreven werkcultuur met veel ruimte om te groeien!

Wat maakt, in jouw ogen, Msquad zo speciaal en anders dan andere organisaties?

Bij Msquad hebben we een gezellige, maar ook zeker gedreven werkcultuur met veel ruimte om te groeien. We werken dagelijks voor zowel grote als kleine klanten, waardoor geen dag hetzelfde is. Maar ook zijn er regelmatig uitjes om lekker stoom af te blazen. De werksfeer is erg open en gezellig, maar er is ook focus wanneer dat nodig is. Aangezien we in een echte scale up fase zijn aanbeland, zijn er volop mogelijkheden om door te groeien en een eigen functie te creëren op basis van wat je leuk vindt. We bieden ook mogelijkheden voor cursussen, beurzen en opleidingen.

Hoe ziet een typische werkweek er voor jou uit en welke taken pak je gedurende de week op?

Mijn werkweek bestaat uit 50% development, 25% meetings, en 25% projectverwerking en leidinggevende taken. Deze mix zorgt voor een gebalanceerde werkweek waarin ik zowel technische als organisatorische taken kan uitvoeren.

Welk advies zou je geven aan iemand die overweegt om in jouw vakgebied te gaan werken?

Ben niet bang om fouten te maken en blijf doorgaan totdat je een oplossing vindt. Houd je aan de code en bedrijfsstructuur om alles zo overzichtelijk en aanpasbaar mogelijk te houden zodat jij en je collega’s goed samenwerken. 

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?