Referral App

Power App solutions Referral App

Laagdrempelig én eenvoudig nieuwe collega’s aandragen via de Referral App

Kampt jouw bedrijf met personeelstekort en wil je het netwerk van jouw medewerkers inzetten om in contact te komen met potentiële kandidaten? Maak dan gebruik van onze Referral App!

Input van collega’s is essentieel

Socials, websites en kranten staan er vol mee: vacatures! Eén op de vier bedrijven kampt met een personeelstekort en nog nooit eerder waren er meer vacatures dan werkzoekenden. Bedrijven investeren meer dan ooit in werving & selectie, recruitment en employer branding. Ook gaan steeds meer bedrijven aan de slag met andere wervingsmethoden. In de huidige krappe arbeidsmarkt is input van collega’s essentieel. Veel bedrijven hebben het al geïntroduceerd: een referral bonus of regeling (collega-werft-collega). Referral recruitment houd in dat je huidige collega’s in hun netwerk vraagt om mee te denken over geschikte kandidaten voor jouw vacatures. Bedrijven bieden in ruil hiervoor bonussen aan in de vorm van geld, cadeaukaarten of leuke uitjes. Mooi initiatief, maar hoe zorg je er voor dat het aandragen van referrals laagdrempelig blijft en het proces efficiënt verloopt?

De voordelen van referral recruitment

  • Betere kandidaten: jouw werknemers kennen je bedrijf als geen ander. Zij schatten goed in of een kandidaat over de juiste kwaliteiten beschikt. Tegelijkertijd willen vaste medewerkers hun reputatie niet op het spel zetten, daardoor is de kans klein dat ze ongeschikte kandidaten aanbevelen.
  • Retentie van werknemers: Uit diverse onderzoeken is gebleken dat medewerkers die via een referral zijn aangenomen, gemiddeld langer in dienst blijven. Door de transparante manier van werven blijven ook bestaande medewerkers langer in dienst.
  • Lagere wervingskosten: Hoe meer collega’s worden aangenomen via referral, hoe minder wervingskosten er benodigd zijn. Er wordt namelijk minder gebruik gemaakt van recruitmentbureaus, uitzendbureaus en vacatures kunnen sneller worden ingevuld.
  • Een sterker werkgeversmerkIedere werknemer wil voor een fijne baas werken. Besteed daarom aandacht aan je imago en reputatie als werkgever. Creëer meer betrokkenheid en geef je personeel de kans om mee te denken over de toekomst van je bedrijf.

Deze slimme functies maken voor jou het verschil:

Misschien vind je deze solutions ook interessant...

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Plan een meetup!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?