Trends en ontwikkelingen in Recruitment

De krapte op de arbeidsmarkt is al een tijd onderwerp van gesprek binnen veel organisaties. Op dit moment kampt namelijk 88% van de Nederlandse bedrijven met een personeelstekort. Tijdens het Recruitment Tech event afgelopen week werden we bijgepraat over de ontwikkelingen en de mogelijkheden in de wereld van recruitment. Welke tools zijn er beschikbaar en hoe win je in deze arbeidsmarkt de war for talent?  Hieronder lees je meer over de belangrijkste trends en ontwikkelingen en tools voor werving!

Versterk je employer brand

Als je in deze markt de wedstrijd wilt winnen moet je je allereerst als aantrekkelijk werkgever profileren. Dat wil zeggen: een sterk werkgeversmerk en een positief imago voor de doelgroep die je aan wilt trekken. Daarnaast zijn er ook diverse manieren van werven om de vijver van kandidaten waarin door veel bedrijven wordt gevist te vergroten. Zo zijn er bedrijven die Game Based assessments inzetten als wervingstool, om op een innovatieve wijze inzicht te verkrijgen in competenties en talenten van een potentiële kandidaat. Aan de hand van talenten en competenties wordt er een match gemaakt met beschikbare functies binnen een organisatie.

Een andere ontwikkeling is Artifical Intelligence als selectiemethode. Deze tool wordt door verschillende leveranciers aangeboden en helpt recruiters bij het objectief selecteren van kandidaten, op basis van een cv of andere bestaande kandidaat informatie.

Voor recruiters of HR afdelingen van organisaties is het belangrijk om inzicht te hebben in de doelgroep, te weten wat de doelgroep beweegt en wat belangrijke pullfactoren en wensen zijn voor potentiële talenten. Op deze wijze kan je aantrekkelijk worden voor de doelgroep die je zoekt en strategie bepalen om deze profielen te werven. De Intelligence Group biedt hiervoor een doelgroependashboard die het mogelijk maakt om deze data inzichtelijk te hebben voor jouw specifieke vacatures. Zo is er bijvoorbeeld op te maken wat de interesses zijn van deze werknemers, hoeveel mensen er beschikbaar zijn in jouw regio maar ook wat de grootste concurrenten zijn. Het voordeel van dit dashboard is dat het te integreren is op Msquad ATS.

Optimalisatie van het recruitmentproces door een goed werkend ATS

Last but not least is het natuurlijk essentieel om gebruik te maken van een goed ATS, de motor van je recruitmentproces! Msquad ATS biedt de mogelijkheid om kandidaten in beeld te houden en sollicitanten goed op te volgen. Dit alles om een optimale candidate journey en candidate experience te bieden aan iedere sollicitant. Het Msquad ATS is uit te breiden en te koppelen met andere werving & selectie tools.

Zo valt te denken aan dashboards in Power BI die inzicht opleveren in het aantal sollicitanten, het creëren van funnels ten aanzien van een vacature, en het in beeld brengen van de time to hire en quality of hire. Ook zijn er twee applicaties voor het aandragen en registreren van potentiële kandidaten, de evenementregistratie app en de referral app.  

Ga ook aan de slag met de laatste trends en ontwikkelingen!

Om de strijd om goed personeel te winnen in deze tijd is het verstandig om er écht werk van te maken. Zoals hierboven beschreven staat is employer branding en een goed werkend ATS cruciaal. Ben je benieuwd wat Msquad voor jouw organisatie kan betekenen? Wij laten het je graag weten onder het genot van een kop koffie. Vraag een demo aan of plan een meetup met een van onze recruitmentspecialisten!

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Lees meer:

De kracht van Dynamics 365 Sales: optimaliseer je salesprocessen

In een tijd waarin de concurrentie steeds sterker wordt en klanten steeds hogere verwachtingen hebben, is het essentieel om je salesprocessen te optimaliseren. Met Dynamics 365 Sales heb je de tools in handen om je salesproces te stroomlijnen, je salesfunnel effectief te beheren en toekomstige verkopen te voorspellen. In deze blogpost laten we je kennismaken met de kracht van Dynamics 365 Sales en hoe het jouw salesprocessen kan verbeteren.

Lees verder »

Ontwikkel een gegevensgestuurde cultuur met Power BI

In de moderne wereld draait alles om data. Maar hoe goed benut jouw organisatie deze waardevolle bron? Met Power BI, een toonaangevend business intelligence-tool, kun je niet alleen data verzamelen, maar ook omzetten in bruikbare inzichten die organisaties kunnen transformeren. Van het identificeren van trends tot het nemen van realtime beslissingen, Power BI geeft je de kracht om te slagen in een competitieve markt.

Lees verder »

De Perfecte Samenwerking: Dynamics 365 en Power BI

Als het gaat om het verbeteren van zakelijke processen en het nemen van geïnformeerde beslissingen, zijn Microsoft Dynamics 365 en Power BI twee krachtige tools die hand in hand gaan. De naadloze integratie tussen deze platforms opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang. Laten we duiken in de details van hoe deze synergie uw bedrijf kan transformeren en optimaliseren voor succes.

Lees verder »

Microsoft Dynamics 365: De sleutel tot efficiëntie in bedrijfsbeheer

Als bedrijfseigenaar of manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen. Een van de krachtigste tools die je daarbij kan helpen, is Microsoft Dynamics 365. Dit uitgebreide platform biedt een scala aan mogelijkheden voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP), waardoor het een essentieel instrument is voor het efficiënt beheren van verschillende aspecten van je bedrijf.

Lees verder »

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?