Msquad | Wat is Dynamics 365 Marketing?

Wat is Dynamics 365 Marketing?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dynamics 365 Marketing is dé tool binnen Dynamics 365 waar jij alle marketingactiviteiten van de klant kan bijhouden. Daarnaast kan je alles analyseren vanuit één centrale databron, creëer je eenvoudig customer journeys en start je gemakkelijk en snel campagnes.

Functies Dynamics 365 Marketing

Met Dynamics 365 Marketing krijg je een centraal inzicht in wat de klant doet en krijg je een eenduidig beeld over alle onderdelen in de organisatie.

Hieronder zie je een klantreis die gemaakt is voor een Webinar. Jij kan bepalen hoe de klant door deze reis loopt. Meld hij zich aan voor de website ja of nee? Bij ja, kun je de klant doorsturen naar het linkje van de Webinar en bij nee, kun je er nog een extra herinnering achteraan sturen. Wanneer jij de klantreis van te voren goed uitstippelt, dan leidt deze de klant automatisch door de reis heen. Vanaf het begin tot het eind kun jij aangeven welke stappen de klant moet doorlopen tot dat die bijvoorbeeld een potentiële klant is.

Dynamics 365 klantreis maken

Je kan in Dynamics 365 Marketing ook je eigen social media berichten inplannen. Hieronder zie je een voorbeeld dat de berichten op social media voor de gehele maand zijn ingepland. Bij het aanmaken van een bericht kun jij aangeven op welk social media kanaal jij het bericht wil plaatsen, welke datum je dit wil doen en hoe laat het bericht geplaatst moet worden.

Ook kun je de inzichten per bericht, per social media kanaal inzien. Je ziet hier hoeveel reacties je hebt gekregen, hoe vaak er is doorgeklikt, hoeveel mensen je hebt bereikt en nog veel meer.

Dynamics 365 social media inplannen

Ook heb je nog een groot dashboard ter beschikking waardoor je altijd en overal inzicht hebt in de resultaten van jouw uitgezette nieuwsbrief, campagnes en klantgroepen. Door het gebruik van realtime KPI’s kun jij de effectiviteit en marketinginspanningen verbeteren.

Er zijn daarnaast door Microsoft een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Dynamics 365 Marketing uitgebracht:

 • Bij webinar-evenementen kon je voorheen niet zien als gebruikers de webinar gingen verlaten. Nu zie je de uitchecktijd van de contactpersoon staan die vroegtijdig de webinar verlaat.
 • Daarnaast is het gemakkelijker geworden om een marketingformulier te exporteren naar Excel met het kopje ‘ingezonden waarden’. 
 • Je krijgt een foutstatus als de segmentinrichting te lang duurt bij het in gebruik nemen van een reis. Hierdoor wordt er voorkomen dat jij een reis maakt zonder dat er contacten uit het segment naar voren komen. Je doet het dus niet voor niets. 
 • Je kan op LinkedIn nu de functie gebruiken van LeadGen.

De voordelen van Dynamics 365 Marketing op een rij

 • Één platform gebruiken voor al je marketingactiviteiten
 • Klantsucces vergroten
 • Kwalitatief betere leads binnenhalen
 • Apps op- en afschalen naar jouw behoefte
 • Op het juiste moment de klant benaderen voor sociale interacties
 • Meer omzet genereren
 • Complete customer journeys vormgeven

Ben je benieuwd wat Dynamics 365 Marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan dan vrijblijvend een meetup, met één van onze specialisten!

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Ook interessant om te lezen:

Dynamics 365 ATS

Dynamics 365 ATS

Dynamics 365 ATS Dé meest krachtige software die volledige controle geeft over je recruitmentproces. Met ons Dynamics ATS systeem gaat jouw bedrijf next level. Dit ATS systeem

Lees verder »

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Offerte aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we sturen je zo spoedig mogelijk een offerte met de specifieke solution waar jouw interesse naar uitgaat.

Power BI pakket aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken.

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.