Verantwoorde AI-engineering

Zoals velen weten is kunstmatige intelligentie (AI), zoals de AI van Microsoft Copilot, een game-changer. Het is een krachtig hulpmiddel dat bedrijven helpt om efficiënter te werken, betere beslissingen te nemen en een concurrentievoordeel te behalen. Maar hoe kunnen we AI op een verantwoorde manier inzetten? Dat was het onderwerp van onze recente deelname aan de CollabSummit conferentie in Wiesbaden.

AI als concurrentievoordeel

Volgens recent onderzoek gelooft 87% van de organisaties dat AI hen een concurrentievoordeel biedt. AI kan een breed scala aan taken uitvoeren, van contentgeneratie en codegeneratie tot semantisch zoeken en samenvattingen. Bijvoorbeeld, met Microsoft Teams en Copilot kun je vergaderingen samenvatten door het simpelweg aan te zetten en te vragen om een samenvatting te maken.

Impact op de productiviteit

AI heeft een aanzienlijke impact op de productiviteit binnen organisaties. Volgens een onderzoek zal de arbeidsproductiviteit en bedrijfsefficiëntie met 67% worden verhoogt. Dit toont aan dat AI niet alleen een concurrentievoordeel biedt, maar ook de algehele productiviteit van een organisatie kan verbeteren.

Samenwerken met AI

Organisaties die AI gebruiken om nieuwe KPI’s te creëren, realiseren een 4x toename in samenwerking tussen medewerkers. Dit betekent dat het kan helpen om de samenwerking en communicatie binnen een team te verbeteren, wat leidt tot een efficiëntere workflow.

Voorspellende prestaties

Dezelfde organisaties zijn ook 3x effectiever in het voorspellen van toekomstige prestaties. Dit betekent dat AI kan helpen bij het maken van nauwkeurigere voorspellingen, wat kan leiden tot betere besluitvorming en strategieplanning.

Bovendien zijn deze organisaties 3x meer geneigd om een groter financieel voordeel te zien. Dit onderstreept het potentieel om niet alleen de efficiëntie en productiviteit te verbeteren, maar ook de financiële prestaties van een organisatie.

Efficiëntie

Tenslotte zijn deze organisaties 2x meer geneigd om een grotere efficiëntie te zien. Dit toont aan dat het kan helpen om processen te stroomlijnen en de efficiëntie binnen een organisatie te verbeteren.

Copilot in Word

Copilot is te gebruiken in je favoriete en meest gebruikte apps.

Copilot in Excel

Dankzij de koppeling tussen de verschillende Dynamics 365 modules, heb je direct toegang tot je gegevens.

De risico’s van generatieve AI

Hoewel er veel voordelen zijn, brengt het ook nieuwe risico’s met zich mee. Deze omvatten ongegronde uitvoer, fouten, jailbreaks, promptinjectie-aanvallen, schadelijke inhoud en code, auteursrechtinbreuk en manipulatief menselijk gedrag. Het is belangrijk om deze risico’s te begrijpen en te beheren om de voordelen volledig te benutten.

Bij Microsoft worden de verantwoordelijkheid serieus genomen. Er worden principes gehanteerd voor verantwoorde AI, waaronder eerlijkheid, betrouwbaarheid, veiligheid, privacy, beveiliging, inclusiviteit, transparantie en verantwoordelijkheid. 

Ben je benieuwd naar meer mogelijkheden?

Wil je zien hoe deze technologie je bedrijfsprocessen kan optimaliseren en je team kan helpen hun doelen te bereiken? Of misschien wil je gewoon meer weten? Wat je reden ook is, we nodigen je uit om een meet up met ons te plannen via de onderstaande button.

Tijdens de meet up kunnen we dieper ingaan op je specifieke behoeften en laten zien hoe AI je kan helpen deze te bereiken. 

Copilot logo

Schrijf je in voor de Msquad nieuwsbrief zodat je geen update mist.

Plan een meet-up

Plan een meet-up

Hoofdvestiging Oldenzaal

Zwollestraat 1
7575EP

Telefoon:
0541 – 218 100

E-mail:
info@msquad.nl
Vestiging Amsterdam

Evert van de Beekstraat 354
1118 CZ Schiphol

Msquad gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door deze website te gebruiken, accepteer je ons cookiebeleid.