Microsoft Dataverse, wat is het en wat kun je ermee?

Microsoft Dataverse kun je zien als het centrale punt waar alle data vanuit verschillende gekoppelde (Microsoft) applicaties wordt opgeslagen. Het is dé geavanceerde en veilige backbone die de aandrijfkracht vormt voor Dynamics 365 en het Power Platform. 

Welke gegevens staan opgeslagen in Dataverse?

De gegevens die in Dataverse worden opgeslagen zijn in de vorm van tabellen, voorheen heten deze entiteiten. Iedere kolom is bedoeld om een bepaald type gegevens op te slaan aan de hand van rijen en kolommen. Je kunt ze vergelijken met de tabellen zoals we deze kennen in Excel. Je kunt hierbij denken aan tabellen met informatie over je klanten, contactpersonen en ga zo maar door.

Waarvoor kun je Dataverse gebruiken?

Omdat Microsoft heeft gekozen voor een gedeelde meta-data taal die wordt gebruikt tussen alle verschillende business applicaties is het mogelijk om data tussen verschillende applicaties en processen met elkaar te delen. Denk aan data uit Power AppsPower BI, Azure en de verschillende toepassingen van Dynamics 365. Daarnaast is het ook mogelijk om data uit systemen die niet van Microsoft zijn te connecteren met Dataverse om deze toch te gebruiken voor bijvoorbeeld workflows, apps en rapportages. Dataverse kun je daarom ook een beetje zien als de smeerolie tussen alle verschillende Microsoft apps.  

Microsoft Dataverse

Wat zijn de voordelen van Microsoft Dataverse?

  • Je hoeft je niet langer zorgen te maken over het databeheer. Alles staat opgeslagen in de Cloud en is over verschillende Microsoft apps met elkaar te koppelen. Zo kun je eenvoudig Power Apps koppelen met Dynamics 365 om bijvoorbeeld datainvoer slim te laten plaatsvinden. Denk aan het invoeren van bezoekverslag middels de app bij een klant waar je net op gesprek bent geweest.  

  • Aan de hand van rolgebaseerde toegang beslis je wie toegang heeft tot de verschillende tabellen. Op deze manier kun je toegang en beveiliging goed inrichten. 

  • Complexe taken die voorheen enkel voor developers weggelegd waren zijn met een hoger tempo te implementeren omdat Dataverse het beheer van datastromen aanzienlijk helpt versimpelen. 

Microsoft Dataverse is geschikt voor allerlei soorten bedrijven en organisaties, dus ook voor jouw organisatie! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan vrijblijvend een meetup met één van onze specialisten en wij laten het je graag zien.

Benieuwd naar wat Microsoft business software voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan een meetup in. Onder het genot van een kop koffie laten we je graag zien wat er mogelijk is. 

Jens Rorink

Business developer

Lees meer:

Ontwikkel een gegevensgestuurde cultuur met Power BI

In de moderne wereld draait alles om data. Maar hoe goed benut jouw organisatie deze waardevolle bron? Met Power BI, een toonaangevend business intelligence-tool, kun je niet alleen data verzamelen, maar ook omzetten in bruikbare inzichten die organisaties kunnen transformeren. Van het identificeren van trends tot het nemen van realtime beslissingen, Power BI geeft je de kracht om te slagen in een competitieve markt.

Lees verder »

De Perfecte Samenwerking: Dynamics 365 en Power BI

Als het gaat om het verbeteren van zakelijke processen en het nemen van geïnformeerde beslissingen, zijn Microsoft Dynamics 365 en Power BI twee krachtige tools die hand in hand gaan. De naadloze integratie tussen deze platforms opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang. Laten we duiken in de details van hoe deze synergie uw bedrijf kan transformeren en optimaliseren voor succes.

Lees verder »

Microsoft Dynamics 365: De sleutel tot efficiëntie in bedrijfsbeheer

Als bedrijfseigenaar of manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen. Een van de krachtigste tools die je daarbij kan helpen, is Microsoft Dynamics 365. Dit uitgebreide platform biedt een scala aan mogelijkheden voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP), waardoor het een essentieel instrument is voor het efficiënt beheren van verschillende aspecten van je bedrijf.

Lees verder »

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.​

Open sollicitatie

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen snel contact met je op.

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

Plan een meetup!

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op voor het plannen van een kop koffie!

Training aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter, we nemen binnen 24 uur contact met je op om de trainingsmogelijkheden te bespreken.

×

UNLOCK NEXT

× Je processen digitaliseren?